Komentari (251)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Umjesto Robne kuće Sarajke, koja je bila robna kuća svih Sarajlija, mi dobismo BBI koji ne prodaje alkohol, pa ni u Konzumu u podzemlju.. Znači neko je površinu javne gradske robne kuće ustupio arapima il' šta su već, koji insistiraju na svojim pravilima u tuđoj lafo sekularnoj državi.. Ah da, svinjetinu ne moram ni spominjati.. Isto je i sa onim sc.. klinac palac.. Znači Francuzi su u pravu. I treba da se bune, jer biti tolerantan sa netolerantnim znači nagrabusiti.
jes vala u pravu si.. ja jednom dole satrah se trazeci pivo kad zaboravim da piva nema nikako hahaha :-)
@MinayashiNakitu Ista stvar..:) Tri kruga sam napravila tražeći policu sa alkoholom i na kraju potražila prodavca, smatrajući sebe smotanom, jer ne mogu da nađem i onda dobila onako krut odgovor, kao da je šokiran što pitam.. Ovdje toga nema ili nešto slično... Izlazim ja i smijem se kol'ko sebi, tol'ko i njima i mislim.. dobro je pa me ne uhapsiše...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ne trazu sanovnici vec opstina a razlog je da je ta trgovina registrovana kao "generalna" a ne etnicka, drugi zakon, druge takse itd
Moj Frost, dok ti dođeš i objasniš u čemu je stvar top komentari su zauzeti a Klix je dobio klikove, što je na kraju i najbitnije.
Zahtjevam od vinks puljica uzoritog da prodaje kurtone u boji
A pape i fratri kao i casne sestre nek prodaju kondome i eb pilule
A pape i fratri kao i casne sestre nek prodaju kondome i eb pilule
Treba imati raznu vrstu proizvoda, ako supermaket prodaje hranu na naznakom "halal" to ne znaci da ne moze prodavati i alkohol i proizvode od svinjskog mesa ako populacija zahtjeva. Ne treba praviti geto, treba da je sve zajednicko.
@alibaba Glup si ti.
njihovi počinju ličiti na BH političare.
@alibaba Miccy je bila na mjestima za koja nisi ni cuo. Prelistaj moje postove tupane!
Onda je vjerovatno kriv samo nedostatak inteligencije...jer dzaba je glupom gledat ako nista ne razumije
a sto ne traze od vegetarijanskog restorana da da imaju u ponudi svinjetinu?
Sto dusmani vise Islam mrze i sto vise pokusavaju da zabrane muslimanima normalan zivot tim se vise i brze Islam siri...i sve vise ljudi na zapadu prihvata Islam....Uzalud im sve,islam je postao religija sa najvise pristalica a to je prizno i sam papa! Islam je Istina a istinu sto se vise trudis skriti ona sve vise izlazi na vidjelo
Nidje veze , ja ako jedem gicu i to je radnja koja je regitrovana pod odredjenim pravilima, ja imam pravo da imam gicu u radnji koju je drzava meni obezbjedila kroz radnju koja se tako registrovala. Sto je nije registrovao na drugi nacin? Stari zakoni sekularne drzave su u normalnoj zemlji iznad vjerskih zakona.
@neKakaj Ja ako imam prodavnicu bijele tehnike sam odlucujem koje cu frizidere tamo da prodajem a koje ne...Ako prodajem voce i povrce sam odlucujem dal cu u toj radnji da prodajem patlidzane ili necu...Saberi se malo i skontaj sta pricas...
i onda se cude kad ih dizu u zrak... provokacija 1/1
Svinjetinu i alkohol trebaju drzati sve radnje u krscanskim zemljama. Ajd od*ebite vise sa nametanjem svojih pravila gdje ste prihvaceni rasirenih ruku. Il' nazad u svoju pustaru.
Jel' se to odnosi i na Jevreje? Pošto i oni imaju svoje košer markete u Francuskoj gdje prodaju isključivo šta Judaizam nalaže da se smije konzumirati.
I još jedna napomena, Francuska je ustavom striktno označena kao sekularna zemlja, i 46% stanovništva ne vjeruje u Boga, tako da tvoja konstatacija "radnje u kršćanskim zemljama" nema nikakvog smisla.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Vala ko god je to trazio, dabogda se ugusio u alkoholu i svinjetini.
a oni koji traze halal, nek se guse u Halal prozivodima, budi multiklturalan, nemozes samo jednu drzavu osuditi :) Mi smo multinacionalna zemlja,
A Bože dragi! Je li ovo jedini supermarket na tom području? Kakva je ovo provokacija! Sve, ama baš sve, što je vezano za muslimane, njima smeta! Ako se u prodaju stave proizvodi koju nisu halal, onda to više ne bi bio halal supermarket.
@atheos, pa ti si smiješan, isto koliko i oni. Zar Pariz nema socijalni mix? :)))
@atheos, treba poštovati special. Ako taj grad ima hiljade drugih prodavnica u kojima ima alkohola i svinjetine, zašto baš tražiti piće i svinjetinu u halal radnji??? Zašto ne dozvoliti ljudima koji ne piju alkohol, niti jedu svinjetinu da imaju svoju radnju, onakvu kako im njehova vjera nalaže? U pitanju je diskriminacija vjere islam i muslimana. Ne javljaj se više, jer si i ti jedan od diskriminatora. Dosta mi je više napuhanog zapadnjačkog s*anja!
Vidim ovdje u komentarima dosta miržnje i neznanja. Kao prvo, postoje Halal prodavnice u Francuskoj, koje su kao takve i registrovane i zato nemaju nikakvih problema. Problem sa ovom prodavnicom je taj što je vlasnik prijavio djelatnost jednu, a sprovodi drugu, što bi kod nas ovdje možda moglo proći, ali u Francuskoj očito ne. No, dok se ta priča isfiltrira kroz medije i dođe do nas, bude obojena radikalnijim bojama zbog bolje prodaje/više klikova. Ne dajte da vam mediji kroje mišljenje.
Joooojjjjjjj teme ubila se za pljuvanje po Islamu.