Mene interesuje jos nesto u cijeloj ovoj prici. Kladionice su osnovane nesto malo poslije rata i otprilike rade, nekih 15 godina minimalno. Za tih 15 godina neplacanja poreza, koliko je to novca? Mislim da je jedno 10 milijardi najmanje. Zasto SIPA ne otvori istragu unazad tih 15 godina i utvrdi tko to od politicara nije donosio zakon o igrama na srecu, a morao je, tko to nije po slovu zakona ove drzava definisao potrebne mjere o donesenju tog zakona? Jos uvijek su na vlasti, hapsite ih sve!!!
Pa oni i uzimaju reket tj. porez na crno.Jer kad sad bude javno trebace ga i opravdati.Pa to je ono sto nas yebe 20 god.Kradu drzavne pare.A gdje su ostale stvari.Decko tu se radi o stotinama milijardi poreza,prihoda,donacija itd itd.
@slimanmu U pravu si 100% i znam da se radi o brdu love. Za ovo mora neko da odgovara. Ustvari ovdje se radi o cijelom politcki montiranoj drzavi da uzima novac od naroda od momenta kako je stvorena. Za vrijeme rata, a pogotovo poslije rata nas nemilosrdno pljackaju na ocigled nas samih, Evrope, USA, MMF-a i koga vec vise ne. Pljackaju nas i niko nije kriv, po slovu zakona. Ovu drzavu treba reorganizirati ponovo, jer je truhlo sve Braca ali ovaj put samo pod protektorat EU i nikako drugacije.
Prikaži sve komentare (171)