Komentari (171)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Volio bi znati koliko se para okrene kroz kladionice u BIH godisnje..vjerujem milijardu maraka..
komisija je proracunala da se obrce vise od milijarde
sam ti odgovor lezi ,ako se ocekuje priliv od sto miliona,a naglaseno da se online kladjene ne moze 100% kontrolisati dolazi se do zakljucka da je obrt veca od 1mil
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Mene interesuje jos nesto u cijeloj ovoj prici. Kladionice su osnovane nesto malo poslije rata i otprilike rade, nekih 15 godina minimalno. Za tih 15 godina neplacanja poreza, koliko je to novca? Mislim da je jedno 10 milijardi najmanje. Zasto SIPA ne otvori istragu unazad tih 15 godina i utvrdi tko to od politicara nije donosio zakon o igrama na srecu, a morao je, tko to nije po slovu zakona ove drzava definisao potrebne mjere o donesenju tog zakona? Jos uvijek su na vlasti, hapsite ih sve!!!
Pa oni i uzimaju reket tj. porez na crno.Jer kad sad bude javno trebace ga i opravdati.Pa to je ono sto nas yebe 20 god.Kradu drzavne pare.A gdje su ostale stvari.Decko tu se radi o stotinama milijardi poreza,prihoda,donacija itd itd.
@slimanmu U pravu si 100% i znam da se radi o brdu love. Za ovo mora neko da odgovara. Ustvari ovdje se radi o cijelom politcki montiranoj drzavi da uzima novac od naroda od momenta kako je stvorena. Za vrijeme rata, a pogotovo poslije rata nas nemilosrdno pljackaju na ocigled nas samih, Evrope, USA, MMF-a i koga vec vise ne. Pljackaju nas i niko nije kriv, po slovu zakona. Ovu drzavu treba reorganizirati ponovo, jer je truhlo sve Braca ali ovaj put samo pod protektorat EU i nikako drugacije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
umjesto da uzmu 5 puta po 50 miliona, oni donose zakon kojim oporezivaju raju, a kladionicarima ostavljaju cstu dobit, neporezovano. U normalnim drzavama se oporezuje dobit , tako da svi koji se bave kladioncarenjem placaju i do 80% poreza na dobit (Velika Britanija, Skandinavske zemlje, Kanada). Ali mi smo i onako banana, i ko drzava i ko narod.
Za sad ostavimo po strani Zukiće, njegove moralne kvalitete, poštenje i karakter. Ovo je jedan od većih pozitivnih političkih koraka bez obzira na razloge zbog čega se desio. Država na dobitku, kriminalna hobotnica oslabljena. Još kad skontam kako su smirili laktaškog galamdžiju sa MMF-om, skoro da mi dođe da pohvalim SDA.
Ko o čemu, kurva o poštenju.
ZUKICU ako Lutrija BIH vise placa vise poreza od ostalih kladionica zasto ne izadjes u javnost sa zvanicnim podacima MINISTARSTVA FINANSIJA koliko je uplatila Lutrija BIH a koliko ostale kladionice.Ne ZUKICU TI TO NESMIJES URADITI JER SI TI JEDAN VELIKI PIJUN- SAMO DUBOKOG DZEPA.Sto ne izneses podatke da Lutrija BIH ima uplatno mjesto na svakoj trafici,benziskoj pumpi,svakom trznom centru,lokalnoj prodavnici itd.UPLATNIH MJESTA LUTRIJE BIH ima vise nego svih kladionica zajedno.OBJAVI ZUKICU KOLIKO JE PLATILA LUTRIJA KOLIKO SU PLATILE KLADIONICE I KOLIKO JE NOVOMATIC ZARADIO U NASOJ "DRZAVNOJ"LUTRIJI I KOLIKO JE NASEG NOVCA OTISLO U AUSTRIJU.Nesmijes ti ovo objaviti jer si usao u dogovor sa najvecim LOBISTIMA na BALKANU. Nije lako UZETI a ne uraditi ono sto si obecao............
Pa ti rece oko 350 miliona godisnje, pa nam nece trebati transa MMF-a. Koga ti vise foliras.
U pravnim zemljama porez se uzima samo od dobitka a lutriji od zarade.Jednostavno i prakticno.Nemoze se porez placati na promet.To su lopovska posla.Na to niko nece pristati.Mogu slobodno da ih sve zatvore.Ili je u pitanju neka druga igra,mozda da lutrija BiH preuzme monopol tj SDA.Pojma mi nemamo sta se desava iza svega ovoga.
Eh kako nije svjetsko prvenstvo svake godine...Zalost.
Amir Zukic, klasicni seoski profiter, jedan od vecih problema BiH je upravo taj sto je stotine ljudi poput njega zagrabilo enormne kolicine novca... Jednostavna racunica, 500 ovakvih ublehasa otelo po 10 miliona KM, to je 5 milijardi... A ti se narode kupaj kada dodje voda, malo cemo vam i u Ramazanu zavrtati al vi volite kada Vas jebemo..
proso se govana
divno 50 extra ,iliona plus 100 hiljada radnih mjesta.. kus bolje. ko u luxemburgu
Ne trebaju oporezivati gradjane koji igraju loto, a sto se tice kladionica oni zaradjuju veoma dobro.
Kako nas samo vuku za nos... i to tipovi poput ovog Zukića... koje je ovo poniženje za narod. Baš smo glupani!
250.000.000 prije 15 dana ZUKIC se bori da se donese novi zakon. 50.000.000 danas ZUKIC ubire od novog zakona MINUS 50.000.000 CE ZUKIC UBIRATI AKO DOM NARODA POTVRDI OVAJ ZAKON. HOCE LI ZUKIC ODGOVARATI NEKOME AKO SE OVO DESI A HOCE......HOCE ODGOVARACE NOVOMATICU.KOJI MU JE SIGURNO DOBRO NAPUNIO DZEPOVE.A ti narode po starom HDZ......SDA......SDS...ITD A ZUKIC 20.000.000 IMOVINE SA PLATOM OD 2.000 ZIVIO NOVOMATIC INACE VECINSKI VLASNIK LUTRIJE BIH KOJA NI FISKALNU KASU NEMA......
Hljeba i igara, bosancu vise ne treba.