Treba se pozabaviti problemom koji su desnicari iskorisitli i koriste da pridobiju glasace za svoje ideje i promjene. Ljude je lao zaplasiti ako su im ekonomski i bezbjedonosni uslovi zivot ugrozeni. pogledajte malo zasto su engkezi glasali za izlazak. imali smisla u njihovim strahovima zbog imigracije il kako im ljudi iz drugih drzava (eu) np. poljaci uzimaju poslove. na ta i slicna pitanja trebaju odgovoriti politicari svojim biracima u cijeloj EU. Nisu britanci sami po tom pitanju.
Englezi se nikada nisu bojali imigracije. Englezi ne zele poslove koje istocno europljani uzimaju. Englezi su se poceli bojati EU zbog price njihovih politicara koji su navikli da love u mutnom. Sad su ponovo gurnuli ruku u mutno pokusavajuci izvaditi nesto za sebe ali izgleda da je se nesto veliko pojavilo u tome mutnom pa ce izgleda progutati nih.
Glasaci su jednostavno izmanipulisani i to im je receno pred kraj referenduma kad su svatili da Britanci ipak ne misle svojom glavom. Sve ovo je rezultat blefa da se dobije kredit od EU ,medjutim izmaklo se kontroli.
Prikaži sve komentare (38)