Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veoma los poez Britanije,mnogi njeni drzavljani traze drzavljanstva EU nastao je pravi kaos po tom pitanju s druge strane neizvjesnot oko referenduma Skotske i S Irske ,gubljene utjecaja, slabljenje ekonomije ...Trebali su svatiti za ozbiljno analiticare kad su im predvidjeli scenario BiH ako izadju na referendum.
Po cemu si zakljucio da je los potez? Jesi samo koristio informacije koje si vidio na vijestima?
@NekiCoek Izvjestaj direktan sa terena.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Juncker kad je dobio rezultate brexita: Camerone, sledeći put izveštaje da pišete sa pisaću, a ne sa šivaću mašinu! https://www.youtube.com/watch?v=s2m34CelKdw
Juncker im je *ebao majku, svaka cast! :)
Htjeli bi Britanci da se jebu, a da im ne uđe ?? TAko je to u grupnjacima !
Koliko god je za Britaniju po raznim osnovama, štetno, ali EU birokratija je nametala mnoge sporne odredbe, pa je i Merkel je sa prihvatanjem imigranata povečala nesuglasice i izazvala protest kod građana, ne samo UK nego i drugih članica EU, a o slobodnom zapošljavanju iz zemalja gdje vlada korupcija i nezaposlenost, je najveći razlog nezadovoljstva.
EU ima problem sa opadanjem nataliteta u sustini je veoma nenaseljena zbog toga i odluka o prihvatanju izbjeglica,s druge strane multieticnost je temelj EU ,bez takvog temelja nebi mogli opstati,.u svakom slucaju to su dobre odluke za EU ,ovakav razvoj situacije ce samo ojacati EU u suprotnom bi nastupili ratovi....
@pidjameta.slipic Nije vjerski nacionalizam, pogotovo u razvijenim zemljama EU, ni bio toliko evidentan, a sad nakon talasa iz pravca Sirije i Afrke, se jeste povečao, a kako da građani, ovih zemalja ostanu ravnodušni kad dolaze radnici iz Rumunije, Poljske, Grčke gdje vlada nezaposlenost i niske nadnice i nude se da rade za jeftiniju platu i zauzimaju radna mjesta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
junkers ju 87 - štuka dedo mu "štuke" za hitlera proizvodio ... i njega pustilo da pametuje ... i onda se neko pita : što su britanci izašli
Treba se pozabaviti problemom koji su desnicari iskorisitli i koriste da pridobiju glasace za svoje ideje i promjene. Ljude je lao zaplasiti ako su im ekonomski i bezbjedonosni uslovi zivot ugrozeni. pogledajte malo zasto su engkezi glasali za izlazak. imali smisla u njihovim strahovima zbog imigracije il kako im ljudi iz drugih drzava (eu) np. poljaci uzimaju poslove. na ta i slicna pitanja trebaju odgovoriti politicari svojim biracima u cijeloj EU. Nisu britanci sami po tom pitanju.
Englezi se nikada nisu bojali imigracije. Englezi ne zele poslove koje istocno europljani uzimaju. Englezi su se poceli bojati EU zbog price njihovih politicara koji su navikli da love u mutnom. Sad su ponovo gurnuli ruku u mutno pokusavajuci izvaditi nesto za sebe ali izgleda da je se nesto veliko pojavilo u tome mutnom pa ce izgleda progutati nih.
Glasaci su jednostavno izmanipulisani i to im je receno pred kraj referenduma kad su svatili da Britanci ipak ne misle svojom glavom. Sve ovo je rezultat blefa da se dobije kredit od EU ,medjutim izmaklo se kontroli.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
odmah "izići"
dragi KLIX...smatram da imate love da date platu nekom sa pravom diplomom pobogu! pa ne može mesar raditi ko novinar, frizer raditi ko automehaničar, hemijski inžinjer cijepati drva, stočar graditi hidrocentrale pa to ne ide nikako što to prije skontamo bolje ce nam biti!
Nauci osnove gramatike prije nego krenes ispravljati nekoga.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naravno da nemaju plan kada u stvari i nisu očekivali ovaj rezultat refernduma. Ovo je bio veliki blef za ucjenu EU ali su se zaj...li. Nakon što su shvatili u što se se uvalili počelo je kmečanje i relativizacija. Nakon glasanja nema kajanja.
+1
Jesu docekali. EU samo hoce da kazni pritiskom Britaniju, da bi se druge zemlje koje hoce izaci malo pripale. Po zakonu EU ima zemlja 2 godine roka za izlazak. Stvar je jasna, a ovaj birokrata moze laprdati koliko zeli.