Onaj tko je dopustio sadašnji imigracijski kaos i divljanje islamističkog terora po europskim prostorima, taj je i odgovoran za izlazak VB iz EU. Ali vrlo vjerovatno VB neće biti izuzetak. Biti će u ovoj Europi, ne samo EU, još svašta. Vjerovatno i novih izlazaka, odvajanja, stvaranja novih država, novih republika... Valja se pripremite sa svakojake scenarije...
Stvarno dok citam taj tvoj komentar, tacno osjecam kako me vilica zaboli kad pokusam izgovarati te forsirane kroatizme (imigracijski kaos, islamistickog, europskim, svakojake) hahah... Ali svaka cast na upornosti, vidi se da volis svoj hrvatski jezik, bas kao sto i ja volim svoj bosanski. Zato i vama Hrvatima bude tesko izgovarati neke nase rijeci, razumljivo.
@_Hodi_ Od novijih hrvatskih riječi forsiram samo Europa umjesto nekadašnje riječi Evropa. A sve ostale riječi mi spontano dolaze same od sebe, bez ikakvog namjernog forsiranja istih. Vjerovatno je tomu razlog što sam u ex.Yu, izbjegavao srbizme, a potencirao kroatizme. Pa sada tebi kao govorniku bosanskog jezika, koji je najvećim djelom srpska varijanta nekadašnjeg S-H, izgleda da ja nešto forsiram. Naprotiv, vi forsirate srbizme, npr. vaspitanje, čas... koje se do 90-ih nisu koristile u BiH.
Prikaži sve komentare (141)