Takva su pravila
92

Arsenal spremio sve materijale za proslavu titule: Evo gdje su na kraju završili

D. P.
Fotografije su viralne (Foto: Twitter)
Fotografije su viralne (Foto: Twitter)
Premier liga je uzela natrag sve materijale pripremljene za proslavu titule Arsenala koji su bili smješteni na Emirates stadionu tokom utakmice posljednjeg kola Premier lige.

Ove sezone Premier liga donijela nam je dramu u posljednjem kolu kada su se Manchester City i Arsenal borili za titulu prvaka Engleske. Četvrti put u nizu do trofeja je stigao City, što mu je donijela pobjeda nad West Hamom rezultatom 3:1.

Tako je beznačajna ostala pobjeda Arsenala rezultatom 2:1 protiv Evertona. No, kako to pravila Premier lige nalažu, na oba stadiona bili su spremni svi materijali za proslavu titule, koji god klub da je to učinio.

Tim povodom i na Emiratesu i na Etihadu bili su smješteni po jedan primjerak šampionskog pehara, kontigent medalja za pobjednike, bina za dodjelu medalja kao i šampionski luk. Međutim, samo jedni su se koristili, a to su oni na Etihadu jer je Manchester City osvojio titulu.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije neiskorištenih šampionskih rekvizita koji su pohranjeni duboko u skladištu na Emirates stadionu.

Prvo su bili pohranjeni u skladištu na stadionu u Londonu, a sada se oglasila Premier liga i otkrila planove, a to je da će reciklirati za narednu sezonu sve materijale koji su bili spremljeni na Emiratesu kako bi titula bila proslavljena.

U nekim drugim takmičenjima i ranijim šampionatima praksa je bila da se radi samo jedan primjerak trofeja i medalja te da on "kruži" u helikopteru tokom utakmica posljednjeg kola ukoliko se dva ili više timova bore za titulu. To više nije praksa u Engleskoj, a čelnici Premier lige naprave protokol s više primjeraka istog trofeja i medalja.