FIFA jos jednom dokazuje nekompetentnost kada je u pitanju (bilo kakav) rejting - jedino mjerilo treba da bude broj postignutih golova. Bez obzira gdje fudbaler igra ili koliko timova cini nacionalnu ligu. Radi se o ucinku igraca i njegovom konkretnom doprinosu uspjehu kluba, kroz broj postignutih golova. A gol je, na kraju krajeva, gol - bilo to u francuskom, nasem, engleskom ili portugalskom prvenstvu. FIFA/UEFA uvijek nadje nacina da se izblamira.
@BH_Faraon dakle po tvom misljenju je onda i diploma sa Politickih nauka jednaka onoj sa ETF-a.? Mislim da je ovo ok bodovanje samo mi je nelogicno da je Potrugalska liga jaca od Francuske.
@Dzevy Bilo sa FPN ili ETF, radi se o univerzitetskoj diplomi. Ako su oba fakulteta pod okriljem Univerziteta u Sarajevu,.koji je, dalje dio sistema visokog obrazovanja u regiji, ne vidim razlog za diskriminiranje izmedju dvije diplome (zvanicno) istog nivoa. @dmachiavelli NSBiH je clan UEFA/FIFA. Ova cinjenica trebala bi, sama po sebi, da govori dovoljno. Fudbaler u BiH je, profesionalno gledano, u nivou sa fudbalerom u Spaniji. Ako nije - to je, zapravo, diskriminacija. Druga je stvar sa koeficijentima koji utjecu na, recimo, broj timova jedne zemlje u LP.
Prikaži sve komentare (20)