Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zlatan zasluzuje "Zlatnu kopacku" Bravo Zlatane,najbolji si.
Volio bih da Ibraga-Dabra dobije "Zlatnu kopačku" Tokom dosadašnje bogate karijere smatra se jednim od najboljih napadača svijeta. Njegove igre u PSG su vrhunske. Pošto se njegovi fudbalski dani bliže kraju trebalo bi mu odati priznanje ovom titulom, za mlađe ima vremena da se dokazuju.
Najvažnije je da Izraelska liga ima koeficijent 1,5, jednako kao Francuska??? I da tragedija bude veća, Izrael uopće nije u Evropi.
Ronaldo je u engleskoj premier ligi godisnje postizao 18 -19 golova jer su startovi grubi, u Italiji se sve zasniva na odbrani bez puno golova tako da ovo nije mjerodavno.
Trabalo bi biti broj postignutih golova podjeljen sa brojem odigranih utakmica
Bas bezzveze koeficijenti... Glupo je i pomisliti da je Portugalska liga "bolja" od Francuske.... Ako nije skroz suprotno, onda su bar na slicnom nivou... Al haj...
FIFA jos jednom dokazuje nekompetentnost kada je u pitanju (bilo kakav) rejting - jedino mjerilo treba da bude broj postignutih golova. Bez obzira gdje fudbaler igra ili koliko timova cini nacionalnu ligu. Radi se o ucinku igraca i njegovom konkretnom doprinosu uspjehu kluba, kroz broj postignutih golova. A gol je, na kraju krajeva, gol - bilo to u francuskom, nasem, engleskom ili portugalskom prvenstvu. FIFA/UEFA uvijek nadje nacina da se izblamira.
@BH_Faraon dakle po tvom misljenju je onda i diploma sa Politickih nauka jednaka onoj sa ETF-a.? Mislim da je ovo ok bodovanje samo mi je nelogicno da je Potrugalska liga jaca od Francuske.
@Dzevy Bilo sa FPN ili ETF, radi se o univerzitetskoj diplomi. Ako su oba fakulteta pod okriljem Univerziteta u Sarajevu,.koji je, dalje dio sistema visokog obrazovanja u regiji, ne vidim razlog za diskriminiranje izmedju dvije diplome (zvanicno) istog nivoa. @dmachiavelli NSBiH je clan UEFA/FIFA. Ova cinjenica trebala bi, sama po sebi, da govori dovoljno. Fudbaler u BiH je, profesionalno gledano, u nivou sa fudbalerom u Spaniji. Ako nije - to je, zapravo, diskriminacija. Druga je stvar sa koeficijentima koji utjecu na, recimo, broj timova jedne zemlje u LP.
Pa nije baš ni Njemačka liga za 2 boda, stvarno bezvezna raspodjela bodova u primjerima Portugala, Francuske.
Liga portugala (2 boda) jača od francuske (1,5 bod)??!!! koji idioti!