ponoviti! : radeljas je pocetkom osamdesetih radio na mješalici po njemačkim baustelama. sredinom osamdesetih poceo je raditi za grupu sarajevskih mesara kao koljač. po rijecima mesara bio je nabrži koljač bosne. u ratu otvara prodavnicu humanitarne pomoči putem koje pljačka nesretni narod. od supruga šehida i palih boraca je trazio seksualne usluge za brasno i secer. u ratu sa mirnesom ajanovicem organizuje ilegalno prebacivanje vojno sposobnih muskaraca u hrvatsku za velike pare.
fakultet je zavrsio za svega 4 mjeseca (naravno nakon rata). sa mirnesom ajanovicem i balijagicem razvio jaku mrezu po bosanskom pravosuđu tako da hladno cini teska krivicna djela bez da bude procesuiran. sav radeljasev kriminal zavrsava u laticama i zastarjeva. esad radeljas je poznat kao osoba koja ne moze sastaviti dvije prosto-proširene rečenice jer se kao čovjek bez osnovne škole nikada nije opismenio. u titno vrijeme konkurisao je za poslove portira i skretničara.
nikada nije dobio niti jedan od tih poslova jer je bio isuvise debilan i glup za portira i skretničara. zadnjih 20 godina u BiH obnaša visokopozicionirane funkcije u raznim vladama i na raznim tenderima uzima milione KM
Prikaži sve komentare (218)