Kako to a direktori kantonalne TV po 6 milja. Ja kad viđoh plate rukovodilaca na TV mal se ne zbandah. Poslodavac sam i vodim brigu o svakom dinaru a pazim i nagrađujem radnike kako i gdje stignem. Kako bi sačuvao firmu od propasti i minusa (bankrota) ne mogu dati nekome sa SSS više od 700 KM + TO sa VSS 1100 + TO. Sada mi nije jasno kako neko može imati više milja (pogotovu više od 4 ili 5). Sam sebi uplatim koliko i radniku sa VSS. Ubiše me nameti na radnika.
@skydiver Po tebi da li ima neki posao u BiH koji zaslužuje platu 7 milja KM? Mlatio ja ne mlatio matematika govori jedno a svakodnevnica drugo. Plate u realnom sektoru su katastrofa u poređenju sa državnim sektorom a radnici rade 90 puta više da bi zaradili svoju crkavicu. Namete koje ja plaćam su katastrofa na ove plate koje imaju a zamisli nameta na ono prezentirano jučer. Pa nas čovjek koji ima 5 milja mjesečno košta 12 minimalno.
@skydiver Ma jarane ovo je sve otišlo u PM. Stvarno ni poslodavcima ovdje nije lako. To se uvjeravam iz prve ruke. KOliko radnici trebaju zaraditi da podmažu ove uhljebare to je za nepovjerovat a plate istih radnika u odnosu na rad nikakve. Moji radnici znaju koliko daju državi ali što se te informacije ne plasiraju u javnost. Što se ne rasvijetli zašto niko neće da ulaže u BiH? A ovima za lijeka trebalo. Puno pametnijih ljudi od njih radi i kod mene za 7x manje love.
Prikaži sve komentare (91)