Treći put premijer
0

Nakon formiranja nove Vlade Hrvatske, Plenković prozvao Milanovića: Teško je poražen

A. L.
Foto: Neva Zganec/Pixsell
Foto: Neva Zganec/Pixsell
Nakon što je Hrvatski sabor u petak podržao novu Vladu na čelu sa Andrejom Plenkovićem, novi-stari premijer u izjavi novinarima je poručio da će prva sjednica nove Vlade biti već u ponedjeljak te najavio nastavak predanog rada u interesu hrvatskog naroda.
"Hvala većini u Hrvatskom saboru koja nam je ukazala povjerenje da postanemo po treći put Vlada Republike Hrvatske, a mi ćemo, kao što smo to činili i prethodnih osam godina, predano raditi u interesu hrvatskog naroda, svih naših sugrađana, ekonomije, povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske i realizirati program na temelju kojeg smo dobili i povjerenje hrvatskih birača", izjavio je Plenković.

Kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je dobio i treći mandat, napomenuvši da to do sada nijednom hrvatskom premijeru nije pošlo za rukom. Naglasio je da su uložili puno rada, energije i truda u vremenima velike krize i nastavili s čuvanjem socijalne pravde, istovremeno ostvarujući zacrtane strateške ciljeve, ekonomske, socijalne i međunarodne.

Plenković i dalje očekuje tvrdu kohabitaciju s predsjednikom države Zoranom Milanovićem jer, kaže, da način na koji je kršio Ustav ne može ostati bez posljedica.

"Zbog njegovog uključivanja u kampanju, dogodilo nam se da su parlamentarni izbori bili na rubu regularnosti, potpuno je izašao iz svoje pozicije, uključio se aktivno u kampanju jedne stranke, aktivno napadao druge političke stranke i nas kao Vladu i one koji su konačno dobili izbore. Figurirao je kao njihov najformalniji kandidat za premijera i u političkom smislu teško je poražen. Ako je već to napravio, onda je normalno da snosi političke konzekvence tako teškog poraza, a rekao bih da će se to nastaviti i u samom SDP-u", zaključio je Plenković.