Vjerovanje u Boga je stvar izbora, sami izaberemo u šta da vjerujemo na osnovu onoga što znamo i onoga što smatramo jakim dokazima. Mnogi su izabrali da NE VJERUJU u Boga jer Ga nisu vidjeli, a isti ti su izabrali da vjeuju u veliki prasak iako ni to nisu vidjeli. Vjeruju u priču ovog lika i nekih naučnika koji isto tako nisu vidjeli veliki prasak nego su smislili teoriju. O velikom prasku čuli na tv-u ili netu i odmah povjerovali iako isti ti znaju koliko mediji lažu i pišu gluposti.
Veliki prasak se moze vidjeti, ali i dokazati. Znanstvenici, inzenjeri, tehnicari kontruiraju i prave teleskope koji gledaju sve dublje u svemir kako bi vidjeli pocetak vremena. Takodje, na starim tv prijemnicima kada nema tv signala i kada na ekranu nema ista osim "snijega", svi gledamo tragove "Velikog praska". Sto se tice Boga, dokazi njegovog postojanja vjernicima ni ne trebaju, a ateisti ih i ne traze. Praviti usporedbe i povlaciti paralele izmedju znanosti i religije je glupost.
@Resistance Gledaša nastanak svemira na tv-u kad nema signala? Teleskopom se ne može vidjete početak vremena jer je napravljen za posmatranje prostora a ne vremena. Ne lupaj molim te.
Prikaži sve komentare (146)