Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
danas je sramota biti ateista, a biti vjernik, koji pije, puši, drogira se i radi sve u suprotnosti sa vjerom je OK !
Sramota je i jedno i drugo. Zna se sta je vjernik i kako se on ponasa, vjera se dokazuje djelima, a ne jezikom.
Kako koga. Mene bi bilo vise sramota biti vjernik nego ateista. Iako sam izabrao sredinu, to jest da budem agnostik.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Hafkingee daj bratu reci koji brojevi najcesce izlaze na bingu, malo nesta za raju izracunaj.
Odjebi kretenu
Sve neki ateisti do prve turbulencije u avionu.
Boze jel moze.... mi tebi ovo strasilo pa ti vidi sta ces s njim jer za njega svakako ne postojis a ti nama Bowie'a....
Jeli to onaj gubavac koji je lajao na Boga pa se pretvorio u kvrgu.
@Dope Nisam rekao da nema takvih ljudi i medju vjernicima ali ovaj je trazio s lučem, Bog mu dao pamet, dobar polozaj u drustvu a on se okrenuo protiv Boga, naravno kazna je obecana i stigla je. “One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali, Allah će i na ovome i na Onome svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti.’’ (Kur'an sura El Ahzab 57)
@Dope Oni koji su najglasni u tome bice obrukani i izrugani na ovom svijetu a kaznjeni na onom. Jedna stvar je nevjerovati a druga izrugivati se.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svi vi koji brbljate o tako zvanim "naucnim cinjenicama iz Kur'ana" mozete se slobodno usrati od frustracije kada saznate istinu o vasoj mitologiji: http://www.skepticsannotatedbible.com/quran/science/long.html Rijetki su ti moderni naucnici koji smatraju da je ova religija, ili bilo koja druga, kompatibilna sa naukom.
Dobra ti je stranica, nema dalje. Kao da porediš studiranje medicine iz klix komentara. Rijetki su naučnici koji uopšte da ju konačan odgovor na pitanje religije, jer ga ne mogu dati - mogu dati samo svoje mišljenje pa su neki vjernici, agnostici, a neki ateisti, a to je sve samo stvar ličnog mišljenja - ne naučnog
Smiješno je zasnovati svoje vjerovanje ili nevjerovanje na osnovu "istine objašnjene" na stranici koju si naveo...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Stephen Hawking > Bog
Sto sebi ne pomogne i otkloni bolest ili zaustavi svoju smrt ako istinu govoris?
Nema njemu smrti dok ne prizna da postoji Bog, do tada samo patnja i smisljanje teorija o kraju covjecanstva.
Glup si.
Tipicni balijander
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Vjerovanje u Boga je stvar izbora, sami izaberemo u šta da vjerujemo na osnovu onoga što znamo i onoga što smatramo jakim dokazima. Mnogi su izabrali da NE VJERUJU u Boga jer Ga nisu vidjeli, a isti ti su izabrali da vjeuju u veliki prasak iako ni to nisu vidjeli. Vjeruju u priču ovog lika i nekih naučnika koji isto tako nisu vidjeli veliki prasak nego su smislili teoriju. O velikom prasku čuli na tv-u ili netu i odmah povjerovali iako isti ti znaju koliko mediji lažu i pišu gluposti.
Veliki prasak se moze vidjeti, ali i dokazati. Znanstvenici, inzenjeri, tehnicari kontruiraju i prave teleskope koji gledaju sve dublje u svemir kako bi vidjeli pocetak vremena. Takodje, na starim tv prijemnicima kada nema tv signala i kada na ekranu nema ista osim "snijega", svi gledamo tragove "Velikog praska". Sto se tice Boga, dokazi njegovog postojanja vjernicima ni ne trebaju, a ateisti ih i ne traze. Praviti usporedbe i povlaciti paralele izmedju znanosti i religije je glupost.
@Resistance Gledaša nastanak svemira na tv-u kad nema signala? Teleskopom se ne može vidjete početak vremena jer je napravljen za posmatranje prostora a ne vremena. Ne lupaj molim te.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
davno izgubljena tekma...
Meni samo nije jasno sto ovi "vjerski" nastrojeni likovi citaju clanke o nauci i sexu...ja ne diram u vase, sto vi dirate u moje. Kad vec vjerujete u boga, sta se onda koji ku**ac zanimate za nauku.
Islam ne bi mogao bez nauke, a uostalom svako ima pravo da cita sta hoce i komentarise. Tebi je ocigledno krivo kada cujes za Boga jer u dubini tvoje duse se krije klica imana kojoj ti silom ne dozvoljavas da proklije.
hahaha koji debil. pa brojni najveći umovi u historiji su bili vrlo religiozni manijače.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Ovaj bogalj je primjer koliko je covjek jadan, govori o svemiru i katastrofama koje mogu zadesiti covjecanstvo, a ne moze sam sebi pomoci, koliko god da je inteligentan, ne moze otkloniti bolest s kojom ga je Svevisnji iskusio.
Definiši to "Svevišnji". Šta ti to znači?
@TeslaETF Obrsti sve visnje na proljece, a i s tresnjama se dobro snalazi
http://img.memecdn.com/stephen-hawking-logic_o_844831.jpg
Glupan! Ko ima imalo mozga nikad nece reci da ne postoji Bog.. Ne volim ga zbog toga nikako.. Neka je hvala uzvisenom Gospodaru jednom jedinom Allahu subhanehu ve teala..
Mnogi naucnici predju na islam jer se nauka slaze sa Kur'anom.. Pogledaj na youtube par clipova od dr. Zakira Naika.. Svaka cast svim naucnicima za njihove teorije i naporne radove, ali para mi usi kad cujem da neko tvrdi da nema Boga pored toliko jasnih dokaza pa ga moram nazvati glupanom.. Selam i pozz
@smidem i tebi bi Stari Grci rekli da si glupan da vjerujes samo u jednog boga
PRIKAŽI ODGOVORE (3)