CITATI IZ BIBLIJE ZA RAZUMOM OBDARENE, NJIH CE UVIJEK MANJE BITI: JEDNOĆA BOGA: 28 Tada pristupi jedan od pismoznanaca koji je slušao njihovu raspravu. Vidjevši da im je dobro odgovorio, upita ga: "Koja je zapovijed prva od sviju?" 29 Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. (Marko 12:28,29) BIBLIJA O MOLITVI POSLANIKA: Isus "I udaljio se malo i pao na tlo licem i molio se, govoreci: "Oh moj Oce ako je moguce dopusti da ova skupljanje dlanova (bude) prece od mene, ne uprkos sto je to zelim nego sto bi u suprotnom uvehnuo." ( Matej 26:39 ) Isusovi sljedbenici: "Kad su sljedbenici ovo culi, pali su na tlo licem, preplaseni." (Matej 17:6 ) Drugi poslanici: (Ilija) "Elijah (Ilija) se pope na vrh Kamela, savijen prema tlu, i stavio je lice izmedju koljena." ( Kraljevi 18:42) "Pa je David ustao sa tla, oprao se (abdest), namazao i promjenio odjecu i otisao u Gospodnju Kucu i padao nicice ..." ( Samuel 12:20 )
"Oborili su dolje lice, i ispred prijestolja i molili se Gospodaru." ( Otkrivenje 7:11 ) Dodji, hajde da se klanjamo u molitvi, hajde da klecimo pred Gospodarom i Stvoriteljem." ( Psalm 95:6 ) "I svi koji su pali dolje ka prasini ce se klanjati pred Njim." ( Psalm 22:29 ) "Monoah i njegova zena su padali licem prema tlu." ( Suci 13:20 ) "Kad su ljudi vidjeli ovo, pali su nicice i plakali. "Gospod - On je Bog, Gospod on je Bog." ( Kraljevi 18:39 ) "Pao sam na lice i plakao i rekao: "Ah, Gospode Boze." ( Ezekiel 9:8 ) "David je ustao sa mjesta prema jugu i pao licem na tlo i klanjao je tri puta." ( Samuel 20:41 ) "Joshua (Dzosua ) je pao licem na tlo i molio se, i rekao sebi: "Sta kaze moj Gospod nad slugom Svojom?" ( Dzosua 5:14 ) "Kad je Abrahamov sluga cuo sta su rekli, klanjao se dolje na tlo pred Gospodarom." ( Postanak 24:52)
Da li se molite kao sto su se Allahu Vjerovjesnici molili? Moramo svatiti da su ljudska bica ( poslanici ) odabrani od Allaha, da prenesu Njegovu Poruku, najbolja ljudska bica. Ne sljediti njihovo vodjstvo je nelogicno i arogantno. Klanjajte se i padajte nicice Jednom Bogu i molite Ga za uputu. Samo je Allah taj koji nas moze uputiti. "One koji vjeruju i cine dobra djela Gospodar njihov ce na pravom putu podrzati, zato sto vjeruju; rijeke ce teci ispred njih u dzennetima/Raju zadovoljstva, molitva njihova bice u njima; "Hvaljen nek si, Allahu", pozdrav njihov: "Mir vama!" a njihova posljednja molitva: "Tebe, Allaha, Gospodra svijetova hvalimo!" ( Kur`an; Yunus, 9 - 10 )
Prikaži sve komentare (112)