Svaka zemlja ima pravo da određuje pravila na svojoj teritoriji. Mislim da bi i neke muslimanske zemlje postupile slično u obrnutoj situaciji... A da je to etički - nije. Ksenofobija. Ali da bi mi imali pravo da pričamo o tom mi bi rebali prvo izliječititi svoju ksenofobiju prema na relaciji Srbi - Muslimani, Srbi - Hrvati, Muslimani - Hrvati, Svi - Romi, itd...
Kod nas ksenofobiju imaju najprije oni koji su bili agresori na BiH, zatim njihovi političari sadanjeg kova. Političari su ksenofobični zbog neispunjenog cilja isočne i zapadne crkve! Bosna je cijela, nezavisna i većinski narod u njoj je nesalomiv. Jedina slaba tačka su mu vođe, čitaj, lopovi i kriminalci i na njih igra i Istok i Zapad!
@alejalipa92, Ksenofobije ne treba vezati za jednu etničku grupu, podjednako je ima na sve tri strane u BIH. Političari nemaju ksenofobiju, oni samo potpiruju istu kada im zatrba da uberu koji politički poen. A međusobno oni sarađuju kada im je u interesu, što znači da nema ksenofobije među njiam.
Prikaži sve komentare (245)