VAKO JE I MALI FAHRO ŠUGA U MLADIM DANIMA, vozio samonikli kanabis iz Gusinja u Sarajevo. AKo ufate djete šta će mu ? Inače su u ta doba to koristili kao čaj kad se beba zakoceni od plača.Šta ćete , ruralni, pasivan kraj , nije im zamjerit neznanje. Poslije Fahro skonto o čemu je riječ, dohvatio se knjige i u 22 godini postao najmalađi urednik jednog lista u YU ! I to komunističkog !! ZAto ovom malcu predviđam u zrelim godinama NEBODER ! I to dva put viši od Fahrinog. PIšonja je u ta doba redovno nosio metreze babi Aliji u Fočansku prdekanu i usput pazario kod Šuge. Obično su se sretali u kafani u MILJEVINI. Još od tog doba datira njihova NERASKIDIVA VEZA koja je imala spektakularnih uspona ali i padova !
Pišonja je nakon one prenaduvane epizode sa krađom autobusa i barikadama kod Raštelice, odužio svoj dug narodu. Sada u zrelim godinama RADI ZA NAROD A NE INDIVIDUALNO, ZA SEBE ! Čak ga i brojni krug prijatelja sada zove kratko ŠONJA , a ne pišonja, jer je ugledan i bogat građan, doćivotno na položaju. JEdnom je zbog vica na račun doživotno zglajzo i Senad HAdžiFACE, al i on poslije otvorio svoju TV i pere pare. ISPRAVKA: BERE, a ne pere pare. Greška kod kucanja !
ŠTA ĆE BITI SIMBOL NA ZELENOJ ŠERIJATSKOJ ZASTAVI BOSNISTANA ? PIšonja i Šuga nisu imali mnogo dileme kad su potpisivali koalicionidogovora a ni izbora. ISlam ne dozvoljava prikazivanje ljudskih i životinjskih likova. Dakle biljka ! NJIHOVE MLADOSTI. Svijetlozeleni MEDICINSKI kanabis, na tamno zelenoj podlozi, a ispod ravnopravno na TUskom i arapskom: ALLAH JE NAJVEĆI ! Kanabis je biljka koja raste od Gusinja do Afganistana i PAkistana, omeđujući maksimalne granice islamskog carstva. U Kuranu nije nikad ni bio zabranjen !! Kontraprijedlog nekog partijskog zelembaća MAK, je odbačen čim su ga svi prisutni presjekli pogledom ko mačem. Naime, MAK DIZDAR nije islamski pisac , a drugo CRVENE JE BOJE KOJA ASOCIRA NA SDP !
Prikaži sve komentare (210)