Upoznati s aktivnostima
55

Zvaničnici Kantona Sarajevo u posjeti Centrotransu: Zajedno ka boljem javnom prijevozu

Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar saobraćaja Adnan Šteta i ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, posjetili su Auto bazu kompanije Centrotrans.

Tokom posjete premijer i ministri upoznati su sa aktvnostima kompanije Centrotrans na unapređenju javnog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo.

Domaćini iz Centrotransa, prisutnima su prezentirali način rada svih organizacionih dijelova ove kompanije koji obezbjeđuju sve što je potrebno za tehničku ispravnost, čistoću i redovno održavanja registriranih polazaka u Kantonu Sarajevo.

Također, prisutnima su prezentirani rezultati rada ove, za Kanton Sarajevo, iznimno važne kompanije, problemi sa kojima se susreću kao i način prevazilaženja istih. Zatraženo je da predstavnici vlasti Kantona Sarajevo i prijevoznici zajednički djeluju kako bi se afirmirao gradski prijevoz kao najprihvatljiviji i najekonomičniji prijevoz za najveći broj stanovnika. Ova posjeta predstavlja važan korak u jačanju saradnje između institucija Kantona Sarajevo i kompanije Centrotrans, kao i daljnjeg unapređenja saobraćajne infrastrukture u našem kantonu.

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, istakao je: "Centrotrans je izuzetno važan partner u obezbjeđivanju kvalitetnog javnog prijevoza za građane Sarajeva. Ova posjeta nam omogućava da se iz prve ruke uvjerimo u napredak koji je postignut i da razgovaramo o mogućnostima daljnje saradnje. Podržavamo sve napore koji vode ka modernizaciji i poboljšanju usluga javnog prijevoza."

Tokom posjete, prisutni su upoznati o najnovijim investicijama Centrotransa, kao i planovima za kontinuiranao ulaganje, rast i razvoj.

"Veliki doprinos razvoju javnog prevoza u Sarajevu dala je kompanija Centrotrans, posebno u posljednjih par godina. Najupečatljiviji dio naše saradnje je svakako vrijeme rekonstrukcije tramvajske pruge, kada su autobusi zamijenili tramvaje“, naveo je ministar saobraćaja Adnan Šteta, te dodao: „Autobuski i minibuski saobraćaj je sada u znatno boljem položaju u odnosu na neke ranije periode. Zadovoljan sam zbog uspješne saradnje koju smo uspostavili, kako bi građani kantona imali kvalitetnu uslugu i vjerujemo da će ta saradnja biti još jača za dobrobit cijele zajednice".

Ministar za boračka pitanja Omer Osmanović je pohvalio ulaganje Centrotransa u prekvalifikaciju onih koji traže posao, te se zahvalio na empatiji koju ova kompanija ima prema boračkoj populaciji.

Posjeta je ujedno bila i prilika da se razgovara o mnogim zajedničkim temama, kao i o sinergiji svih potrebnih struktura kroz javno - privatno partnerstvo a sve u svrhu digitalizacije i modernizacije prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo.

"Čast nam je ugostiti premijera Uka i ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Ova posjeta je potvrda našeg zajedničkog cilja - pružanja visokokvalitetnih usluga građanima Sarajeva. Centrotrans je posvećen kontinuiranom unapređenju svoje flote i infrastrukture, te smo uvjereni da ćemo, uz podršku institucija Kantona Sarajevo, doseći kvalitetu usluga na nivou najvećih gradova zapadne Evrope", zaključio je na kraju posjete dr.sc. Safudin Čengić, predsjednik uprave Centrotransa.

Za više informacija o Centrotransu i uslugama koje pruža ova kompanija, posjetite www.centrotrans.com.