Bolje bi bilo "umjesto što samo pljujemo i iznosimo paušalna mišljenja i govorimo bez ikakvih dokaza i argumenata" čestitamo pobjedniku i to je valjda kulturan pristup. A mi umjesto kritika i pljuvanja da više radimo ili "nešto radimo" Ne obrađuje se 77% zemlje, stocarstvo također je zapostavljeno, kao dvije najperspektivnije grane razvoja BiH. Bez rada nema napretka! Moramo priznati sebi - nema hajra od kritike drugih a ništa ne raditi (mi smo se pokvarili humanitarnom pomoci u ratu). Drugo, to za mali procenat izlaznosti na glasanje, nije ovaj čovjek kriv. Nikome nije bilo zabranjeno da izađe na izbore. Reći ću samo: "nema ponavljanja izbora na račun građana - to ne dolazi u obzir"!
Nisam siguran da ćete moći shvatiti ovo o čemu ću pisati. Nije problem u jednom narodu. Nije problem u nekim narodima. Nije problem u religiji, problem je u svima vama. Vama stoci koja pročita prosječno pola knjige godišnje. Vi koji niste mogli dobiti iz matematike više od 3. Koji i danas ne razumijete periodni sistem I ova poplava bi trebala ujediniti? Sve vas koji ste zbog vlastitih guzica ili neobrazovane naivnosti glasali za stranke koje godinama se ne brinu za zaštitu od poplava. Te stranke koje kradu iz proračuna. Koje manipulišu i zarađuju na nacionalizmu i vjerskom fanatizmu. Njihovo ponašanje uzrokovalo je kolaps ljudskosti. Svi vi izbjegavate porez, ne plaćate karte, podmićujete doktore i sređujete veze. Bosanci i Hercegovci se kunu u ljubav prema domovini i patriotizam, a ne znaju nabrojati ni sve kantone u BiH. svi oni obrazovani su već odavno napustili ovu zemlju, a ostala su samo govna i manjina, manjina koja koristi to govno kao gnojivo za plodnost vlastitog kapitala
@ 18281Cavadini Nisam ni ja sigurna da Vi sami sebe razumijete!? Jasno mi je da je bolest kod nekih zavladala, bolest koju bih nazvala: NEZADOVOLJSTVO PROŽETO NERADOM. Ako Vam je tako sve crno u BiH i tako vidite svoju zemlju, znaci da ste i nedobronamjerni - takvi i ne trebaju Bosni i Hercegovini. Napustite zemlju, ko vam to zabranjuje!? U Njemačkoj imat ćete sve, ali nećete imati vremena za internet, nećete imati vremena za pesimizam jer ćete odmah zadužiti radno odjelo i spavacicu. Tito je napravio bunker samo za 60 svojih guzonja a koštao je kolko će kostati auto-put 5C i Vama i slicnim Vama bio je dobar, hvalili ste ga, iako je to bila investicija treća u bivšoj Jugi po visini koštanja. Niste tada smjeli ni pisnuti, sada svako lupa i pljuje sve i svašta, ber argumenata i ozbiljne analize svake situacije. Ali hvala Bogu vecina ljudi zna i razmišlja na bazi realnog i na bazi istine a ne medijskih špekulacija koje su dovele do nekih stavova i pesimizma koji je porazan.
Prikaži sve komentare (56)