Po katolickom poimanju pravde, zahvaljujuci ovoj papinoj dozvoli, negdje na ovoj nasoj planeti, u nekoj katolickoj crkvi ce neki svestenik pedofil ogrezao u bludu, oprostiti nekoj zeni sto je izvrsila pobacaj, a negdje na nebu, lezeci na oblaku, Bog ce zadovoljno da se smjeska sto je njegov izaslanik tako mudar, pravican i dobar. Zeni "gresnici" ce oprostiti svestenik. Svesteniku ce oprostiti njegova crkva. Papa "nacista" ili ovaj papa "dobricina" ce da budu bozanstva u papamobilima, kardinali ce da se bave finansijama, svestenici ce da prepadaju narod paklom, poneki ce da odvajaju djecake i tako, laganeze, po uhodanom receptu starom 2000 godina. Katolici zive u paralelnom svijetu.
Ne moze nijedan svestenik da bilo sta oprosti nijednoj zeni, pa ni onoj koja je izvrsila abortus. Niti moze da joj oprasta, niti ima razlog za to. Neka spasavaju svoju dusu ako mogu, a zene neka ostave na miru.
Ne znam kakva bi hipnoza meni bila potrebna da pomislim da je veza izmedju mene i Boga neki svestenik, samo zato sto je zavrsio bogoslovski fakultet i obukao svestenicku mantiju. Mislim da pravoslavni svestenici i ne gaje iluzije da su posrednici izmedju Boga i ljudi. Oni su tu da obavljaju obrede, da krstavaju, vjencavaju i sahranjuju. Da se mole Bogu zajedno sa narodom. Monasi i isposnici koji zive gotovo van ovog svijeta su nesto drugo, ali oni tek ne bi prigovarali zeni zbog tog "grijeha".
Prikaži sve komentare (123)