Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to je ta vjerska zatucanost. Nemate vi sta oprastat, Bog prašta! Što bi se reklo zari i pali.
dzaba sto je cist ko suza kad ga covjek izopaci na najgori moguci nacin!
da,vi koljete u to ime? malo na youtube pa se uvjeri sta vicu dok kolju
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
I ajd ne voli ovog covjeka. Kad je mislio na oprost, mislio je sa velikim razlozima na to.... Hvala Francis :)
ok i meni je ok sasvim, al ova mu priča je totalno glupa. šta imaju svećenici praštat tim ženama. Bog će da nam sudi svima jednako, i tim svećenicima i tim ženama.
Pa zato sto je i kamenu jasno da je trudnoca svetinja i ne smije se prekinut il joj nekako nastetit. Ovdje papa sigurno govori o nekim teskim situacijama, a ne kad se zeni ''cefne''. Razumijes?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zar nije samoubistvo ogrooooman grijeh, najveci, direkt' u pakao/dzehenem....a sto, jer se kaze, Bog te stvorio i ti sad ubijas nesto Bozije....zar nije isto kad zena abortira, ubila je nesto Bozije....i sad se PapaK nasao da kaze da je to ok, treba samo iskreno da se pokaju....hajd' da se pucamo po ulucama, ali stvarno kasnije iskreno da se kajemo, bit ce sve ok
A ko je on da oprasta? U cije ime? Zar ne citasmo u svim svetim knjigama (ko je citao) da samo Bog oprasta, i ovaj papa je covjek kao i mi, izabrala ga skupina ljudi da moze "nekoj" od njih reci, eto oprosteno ti je jer si ubila svoje djete...to mi jedino nije jasno i pravo mi se gadi, ko si ti da odlucujes, tumacis i mijenjas svetu knjigu???????
Po katolickom poimanju pravde, zahvaljujuci ovoj papinoj dozvoli, negdje na ovoj nasoj planeti, u nekoj katolickoj crkvi ce neki svestenik pedofil ogrezao u bludu, oprostiti nekoj zeni sto je izvrsila pobacaj, a negdje na nebu, lezeci na oblaku, Bog ce zadovoljno da se smjeska sto je njegov izaslanik tako mudar, pravican i dobar. Zeni "gresnici" ce oprostiti svestenik. Svesteniku ce oprostiti njegova crkva. Papa "nacista" ili ovaj papa "dobricina" ce da budu bozanstva u papamobilima, kardinali ce da se bave finansijama, svestenici ce da prepadaju narod paklom, poneki ce da odvajaju djecake i tako, laganeze, po uhodanom receptu starom 2000 godina. Katolici zive u paralelnom svijetu.
Ne moze nijedan svestenik da bilo sta oprosti nijednoj zeni, pa ni onoj koja je izvrsila abortus. Niti moze da joj oprasta, niti ima razlog za to. Neka spasavaju svoju dusu ako mogu, a zene neka ostave na miru.
Ne znam kakva bi hipnoza meni bila potrebna da pomislim da je veza izmedju mene i Boga neki svestenik, samo zato sto je zavrsio bogoslovski fakultet i obukao svestenicku mantiju. Mislim da pravoslavni svestenici i ne gaje iluzije da su posrednici izmedju Boga i ljudi. Oni su tu da obavljaju obrede, da krstavaju, vjencavaju i sahranjuju. Da se mole Bogu zajedno sa narodom. Monasi i isposnici koji zive gotovo van ovog svijeta su nesto drugo, ali oni tek ne bi prigovarali zeni zbog tog "grijeha".
Papa shame on you, omalovazavas zene u odnosu na muškarce. Moli se za oprost i muškarcima.
tako je, dize mi pritisak u sekudni ovaj clanak
i men bgm...niđe veze!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
stvarno postujem ovog covjeka, al ovo je cista glupost, cuj dati oprostaj zenama
ogledalce, nisam ti ja vjernik i to al mislim da je želio poruciti da se stane sa tom hajkom protiv abortusa ,
on poziva da se zenama oprosti, znaci da su pogresile u necemu, ja ne mislim da su pogresile uopste, zenama treba oprostiti a sta treba muskarcima, za ovo je ipak potrebno dvoje, i oboje su isto krivi ako se desi trudnoca.....zato sam ljuta
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
amen
Što objavljujete izjave ovog Židova....950 godina ratovanja Bošnjaka protiv Vatikana sigurno neće doprinijeti da mi ikada imamo pozitivne odnose sa tom lažnom institucijom.
Eh,kako je samo tesko iskreno se pokajati...
Evo doso u Sarajvo preksinoc,ma ludnica buraz bila 7 dana... Evo me sad s rajom na Stojcevcu,ima nas 30...