UEFA Hvala u ime normalnih i kosmopolitskih gradjana BIH na brzom reagovanju.. A ovim intelektualcima bih porucio da se edukuju.. Palestina kao drzava nikada nije fakticki ni postojala,postojala je jedino palestina u smislu sireg geografskog podrucja,ali kao drzava nikada. Palestinski jezik ne postoji,niti je ikada postojao.. Nad tom zemljom vlasnik je bila Velika britanija (prije osmansko carstvo).. Velika britanija je dala manji dio Jevrejima,a veci dio palestincima,to nisu palestinci u smislu drzavljani drzave Palestine nego,palestinski arapi.. Taj dio koji je tad palestincima je sadasnji Jordan,dakle zemlja palestinaca to jeste arapa jeste de facto Jordan,a ne Izrael,jer je Izrael drzava sasvim legalna.. Jevreji su na podrucju palestine to jeste podrucja zivjeli hiljadama godina.. Duga prica kratko,od tada sve muslimanske zemlje hoce da uniste izrael.. Miss Izraela 1999 Godine je bila Arapkinja (to jeste Palestinka)..
20% Arapa zivi u Izraelu,imaju veca prava nego u bilo kojoj Arapskoj zemlji.. LGBT osobe imaju potpuna prava.. LGBT osobe imaju prava da se prikljuce vojsci.. Gluhe osobe imaju po zakonu obavezu da se prikljuce vojsci,ne radi zlostavljanja nego radi ljudskih prava.. Zene imaju potpuna prava u politici.. I tako dalje i tako dalje... To su cinjenice koje se lahko mogu potvrditi.. Israel gradi bunkere za zastitu od raketa,Hamas nagomilava raketa da bombarduje Izrael.. Izrael gradi Iron Dome-s (Raketni stit),a Hamas gradi tunele za krijumcarenje.. Itd itd itd..
Da se Palestinski arapi vise usmjere na razvoj,mozda bi i bili uspjesni kao Izrael,ali njihove vodje tipa Hamas zele rat radi Islama i nekakav Dzihad.. Palestinski arapi nisu pod upravom Izraela nego pod upravom Hamasa,koji je baj d ved teroristicka organizacija,kao i hezbolah.. Dakle nije Izrael terorista nego Hamas i Hezbolah,isti su kao ISIS,apsolutno ista ideologija..
Prikaži sve komentare (103)