Zalosna statistika, a uzroci su jasni. Okruzenje u kome se zivi, neobrazovanost, zaostale tradicije koje se na zalost jos uvijek sprovode. Neimastina je takodje uzrok, isprtljaj zensko celjade (citaj djete) da bi hranio jedna usta manje, a dobio bjednu nadoknadu. Nedostatak zenskih prava i glas zene koji se uopste ne cuje. Nedovoljna azurnost drzave da svojim gradjanima ukaze na pogubnost spolnih bolesti i da ih zastiti, kao i neobrazovanost po pitanju kontracepcije.
U mnogim drzavama cak i u 21 st. zena je samo komad mesa, nad kojom vlasnistvo prvo imaju roditelji, pa onda muz. Iskreno ove statistike me uopce ne cude kad uzmemo u obzir koliko je jos uvijek prostranjen prisilni brak, mlade koje su jos djevojcice, neobrazovanje, oduzimanje prava na slobodu i individualnost, gusenje i teror nad istima.
Vjerujem da je u nekim zemljama tako, naročito bliski istok...a zašto feministice se ne zalažu za prava žena tamo gdje je potrebno, baš u tim zemljama...nešto nisam čuo nikakve proteste po pakistanu i slično...
Prikaži sve komentare (119)