Islamska zajednica Hrvatske tvrdi da ima model za integraciju muslimana u evropskim društvima. Nema ko šta da se ljuti na komentar. Veća prava imaju 2% muslimana u HR nego Hrvati u BiH. http://balkans.aljazeera.net/vijesti/islam-u-hrvatskoj-model-za-evropu
Ti samo glumiš Hrvata, ali nema veze, ovo je sama islamska zajednica rekla, a ne HDZ ili Hrvati. Meni su nametnuli političkog predstavnika, ja nisam birao Šemsudina da se bori za moja prava.
@Tvoj ujko: pa gdje je Bosnjacima u HR ravnopravnost sa vecinskim narodom, koji Hrvati u BiH imaju??? Nisu cak priznati ni kao manjina a kamo li kao konstitutivan narod. Naravno Bosnjako u HR jeste premalo da bi bili konstitutivni. Sa druge strane takodje nije uobicajno da jedan narod koji cini 17% populacije, kao sto su Hrvati u BiH, dobije taj status. Da li je muslimaska vjeronauka moguca po skolama - nije! Da li imamo pravo studirati u HR na bosanskom jeziku? - nemamo! Da li imamo pravo traziti dokumente na bosanskom jeziku? - nemamo! pa kako onda imamo vise prava *ebem te maloumna!
Prikaži sve komentare (118)