Islam zabranjuje kipove i slicno, to je istina. Ali zasto IDIL dozvoljava sebi da zivog covjeka spaljuju kad je taj nacin ubistva strogo zabranjen u Islamu jer pise da jedino Allah kaznjava vatrom? Ili zasto IDIL dozvoljava sebi da govore za druge Muslimane da su nevjernici kada pise da je Muslimanu zabranjeno Tekfir ili osudjivati svoga brata Muslimana da je nevjernik? Ili zasto IDIL dozvoljava ubijaju ostale Muslimane kad fino pise da kad se sukobe dva Muslimana, onaj ubijeni i onaj koji je ubio ce zajedno u vatru jer su obojica ucestovali u nasilju, a onaj koji odustane od toga, njemu ce Allah oprostiti? Ovaj IDIL zna vadit Hadise i Sure kada njima odgovaraju, a to sto krse toliko Islamskih propisa, Sunnet, i Serijat... to samo ignorisu.
To ti drug pokazuje da oni koji su napravili IDIL pojma nemaju o Islamu; Islam je tu samo sredstvo necijih licnih interesa.
Hadis kojeg prenosi Hamza El-Eslemi, radijallahu anhu, u kojem prenosi da mu je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, naredio da predvodi skupinu mudžahida i rekao mu: “Ako nađete fulana (tog i tog), spalite ga vatrom“. Kada sam krenuo dozvao me je i rekao: “Ako nađete fulana (tog i tog), ubite ga i nemojte ga spaliti, jer ne kažnjava sa vatrom osim Gospodar vatre“ Hadis kojeg bilježi Buharija u svom Sahihu od Ikrime da je Alija, radijallahu anhu, pohvatao zindike (munafike) i spalio ih sa vatrom. Kada je ta vijest je došla do Ibn Abbasa, radijallahu anhuma, on je rekao: „Da sam ja bio (na njegovom mjestu) ne bi ih spalio zbog zabrane Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem“. Jer je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve selllem, rekao: “Ne kažnjavajte Allahovom kaznom“ Zar je bitnija rijec IDIL-a od Poslanika Muhammeda savs?
Prikaži sve komentare (236)