Svijet ne želi BH proizvod, već proizvod koji je lijepo dizajniran, funkcionalan, kvalitetan (materijali i izrada) i dostupan. I zato ako treba da nam stranci dizajniraju ono što ćemo proizvoditi, zašto ne? I prije je slovenački namještaj bio dizajniran bolje od namještaja iz BiH, pa je zato bio i radije kupovan i skuplji. Kada sam opremao svoju sobu neke davne 1985. Šipadova tvornica u Baja Luci koja je imala zanimljiv program iz dijelova u crnoj I smeđoj boji nudila je most samo u crnoj boji, a sve ostale elemente u obje. naravno, nisam mogao doći do željene boje. Sinoć gledam Slovenijalesov most u mojoj nekadašnjoj sobi, nakon skoro punih 30 godina I mislim - baš je lijep. A naravno, trebamo razviti i svoje dizajnere.
Jedan od boljih komentara sto procitah na ovom portalu. O ukusima se naravno ne raspravlja, ali kako ono vele, psi laju, a karavani prolaze. Tako je to i sa klasikom...
Imamo mi dobri dizajnera ali vecina bjezi vani ili radi za strane firme, jer nase gazde bi za 7oo-8oo km da mu oni rade. Evo primjer, momak radi od svoje kuce za firmu iz Dubaija i ima platu 4ooo eura.
Prikaži sve komentare (141)