Ako gledamo Komsica iz pozicije nekoga ko je rodjen u normalnoj jugoslovenskoj porodici, iz centra grada, ko je znao sta je kino, pozoriste, park, i drugi elementi urbanog nacina zivota, onda je definitivno najmanje losa opcija od svih koji su trenutno prisutni. Sto se tice nacina na koji se pristupa problemima u ovoj zemlji, bez ikakvih problema se moze nazvati letargicnom, a ujedno i nesposobnom, tako da je bilo kakav pomak nabolje i vise nego upitan. Sto se tice ostalih koji ce ciniti vlast u Federaciji, sta god ona znacila, mozemo slobodno reci da se radi o nesposobnim, i nadasve egoisticnim, i jako losim rjesenjima kojima je samo u interesu da se stanje zadrzi kakvo jeste, i da se plemenima ubrizgava dodatna injekcija nacionalizma, podjela, i velikih netrpeljivosti.
kino? park? sta to u kinu mozes nauciti ili u parku? covjek vise nauci putujuci, kad uspostavlja kontakte sa ljudima iz drugih i drugacijih sredina,razmjenjuje iskustva,greske ,savjete..
rodjen,stupari@, park i kino sam naveo kao praksu zivota u gradu, u kojemu su te ucinili nekim vrijednostima koje na selendri nisi mogao "cuti", tako da se nacionalna netrpeljivost uglavnom razvijala u ruralnim, konzervativnim sredinama..dopusti da ti prevedem: "seljacina sa traktora je bukvalo shvatala da se njegov komsija drugacije zove, i da se zna ko gdje pripada". Da se razumijemo, danas su takvi u centru grada, i zbog nacionalistickih stavova su na bitnim pozicijama. Bilo bi lijepo da se i ti deklarises kao neko ko razumije poentu, i ispliva iz vrijednosti kakve danas vladaju kako bi sto lakse mentalno pobjegao iz okruzenja koje nas na svakom koraku dusi. Bosna i Hercegovina je drzava koja nam svima treba biti matica, a ne da je jedni na silu trpe, a drugi ne razumiju poentu iste, a sve zbog nakaradne politike sa sve tri strane Zalosno je da danas ne mozemo reci da smo gradjani, prvenstveno moramo biti pripadnici odredjenog plemena kako bi opstali. Zamisli sta smo dozvolili.
Prikaži sve komentare (210)