Mnogo negativnih kometara. Nesreće se dešavaju po cijelom svijetu. Nažalost, desila se i kod nas. Najlakše je sada pametovati i pisati ko je kriv. Činjenica je da na gradilištima širom BiH pa i regije rade (prisiljeni) radnici koji nisu obučeni za tu vrstu posla. Montaža skele je jako zahtjevan posao, odgovoran i ozbiljan. Kod nas je praksa da poslovođe za montažu skele angažiraju pomoćne radnike i jednog ili niti jednog stručnjaka za taj posao. (Znam iz iskustva da je tako) Žali bože mladih ljudi, njihovi porodica. Neka ovo bude veliko upozorenje svim građevinskim firmama. Ovakve nesreće se dešavaju širom BiH, samo rijetko sa smrtnim posljedicama, a i toga ima mnogo, samo nije medijski popraćeno.
Izvini jarane da te uvrijedismo sa negativnim komentarima! Ako mora od Bakira, Mileta i Dragana da pozitivnije pisemo o sirocadima poginulih robova, samo reci! Mile rekao da vise ne smijemo na socijalne medije!!! OK necemo!!! Al' malo morgen!!!!!!!!!!
U normalnim zemljama i sa normalnim zakonima o radu i striktnom provedbom istih skelu postavljaju specijalizovane firme sa montaznim elementima koji se svake godine komad po komad kontrolisu na manjkavosti i ponovo atestiraju!!!
Prikaži sve komentare (30)