Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala bogu, nadam se da ce se brzo oporaviti.
"_"On ima povrede kičme, prijelom jedne grudne kosti, višestruke kontuzije trupa, kao i manju povredu desnog oka. Pod stalnim je ljekarskim nadzorom i njegovo stanje je stabilno", kazala je jutros za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a." Stabilan je, ali ovakve povrede su jako teške i ko zna kakve će posljedice ostaviti, možda ostane invalid do kraja života. I ko zna da li je prijavljen, ili je radio na crno i da li će moći ostvariti svoja zakonska prava zbog nesreće koja mu se dogodila. Ima na ovom gradilištu da se ispiše podebela knjiga istrage. Ali ne vjerujem da će bilo šta uraditi po slovu Zakona i da će bilo ko odgovarati. Takva nam je država. Žao mi je unesrećenog čovjeka. :(
Mnogo negativnih kometara. Nesreće se dešavaju po cijelom svijetu. Nažalost, desila se i kod nas. Najlakše je sada pametovati i pisati ko je kriv. Činjenica je da na gradilištima širom BiH pa i regije rade (prisiljeni) radnici koji nisu obučeni za tu vrstu posla. Montaža skele je jako zahtjevan posao, odgovoran i ozbiljan. Kod nas je praksa da poslovođe za montažu skele angažiraju pomoćne radnike i jednog ili niti jednog stručnjaka za taj posao. (Znam iz iskustva da je tako) Žali bože mladih ljudi, njihovi porodica. Neka ovo bude veliko upozorenje svim građevinskim firmama. Ovakve nesreće se dešavaju širom BiH, samo rijetko sa smrtnim posljedicama, a i toga ima mnogo, samo nije medijski popraćeno.
Izvini jarane da te uvrijedismo sa negativnim komentarima! Ako mora od Bakira, Mileta i Dragana da pozitivnije pisemo o sirocadima poginulih robova, samo reci! Mile rekao da vise ne smijemo na socijalne medije!!! OK necemo!!! Al' malo morgen!!!!!!!!!!
U normalnim zemljama i sa normalnim zakonima o radu i striktnom provedbom istih skelu postavljaju specijalizovane firme sa montaznim elementima koji se svake godine komad po komad kontrolisu na manjkavosti i ponovo atestiraju!!!
Da ukopiram komentar i ovdje, paše: Kakav Kobani, kakav IDIL, samo odeš na poso, na skelu neku, u fabriku neku...
Bravo, još jedan prijatelj sadržaja. Dole forma. U svakoj formi.
Wrong place for previous comment...
Haj malo na šuplju. Jel paše ovdje ona slavonska: Skeledžijo, skeledžijo, prevezi me preko... Ili sam pobrko pojmove...
Kad me stisne pesimizam, brkam rado. I pri tom efikasno ubijam apostrofe.
Da mi je samo dočepat se prethodnog komentara, joj što bi apostrof nastrado...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Boze sacuvaj sta nam ovi podobni i korumpirani nacionalisticki kadrovi napravise od drzave i naroda. Ovakve skele vise se ne mogu vidjeti ni u Kini! Zasto ne napiseti koja firma izvodi radove i tko je nadlezni inspektor za nadgledanje ovog radilista. Nevjerovatno kakve "standarde" primjenjuju po pitanju sigurnosti na radu! Jos u sred Sarajeva! Da se ovako prije 30 godina radilo i gradilo za Olimpijske igre, imali bi 10000 mrtvih po gradilistima u Sarajevu! Zivot ovih jadnih radnika vrijedi manje od zivota necije kokosi! Ovo je jos nize od evropskog dna socijalnih i radnih parametara. Stoka neodgovorna exploatatorska!!!!!
Davno smo mi prevazisli sve kakav smo jad i cemer.Ovo ce se spominjati jos koji dan i onda ide "pod tepih".Kako se niko od ovih kvazi novinara sa klixa ne sjeti posjetiti porodice nedavno nastradalih rudara pa da vidimo da li je iko njima od nadleznih pomogao i ako ne zasto ?!Naravno da nisu jer nemaju vremena od objavljivanja clanaka o amri , deenu i ostalim prdimahovinama i retardiranim temama.
Davno smo mi prevazisli sve kakav smo jad i cemer.Ovo ce se spominjati jos koji dan i onda ide "pod tepih".Kako se niko od ovih kvazi novinara sa klixa ne sjeti posjetiti porodice nedavno nastradalih rudara pa da vidimo da li je iko njima od nadleznih pomogao i ako ne zasto ?!Naravno da nisu jer nemaju vremena od objavljivanja clanaka o amri , deenu i ostalim prdimahovinama i retardiranim temama.