Ovdje je stvar jasna i nema nikakvih drugačijih rješenja osi što se granični kamen u Igalu mora obojiti u žuto-plavu boju.Jedino bi trebalo mijenjati terminologiju a to je da se ovdje radi o razmjeni teritorije koju su dogovarali i uradili u kafani bivši komunisti. Znači treba biti pošten prema Crnogorcima , te njima uredno vratiti njihov teritorij oko Maglića koji je zamijenjen i do danas je bio u sastavu BiH.
BiH ima međunarodno priznate granice na temelju zaključaka Bandinterove komisije,taj dokument je BiH potpisala i priznala. U njemu stoji da su granice bivših federalnih jedinica granice novonastale države BiH,nigdje se ne spominje Berlinski kongres,ni AVNOJ. Taj teritorij je u trenutku raspada SFRJ bio u sastavu CG i tu sve pada u vodu. Nitko ovdje ne spori da je to nekad bila BiH i da je upitno na koji je način CG dobila taj teritorij,ali po međunarodnom pravu BiH je iz SFRJ izašla bez tog teritorija i potpisala je dokument po kojem priznaje te granice i gotovo . Nadalje ovaj dokument ne dopušta jednostrano pokretanje tužbi ili arbitraža,znači BiH nemože ništa pokrenuti bez pristanka CG. Kakav posjed 1/1,BiH ima osnova po kojima bi to mogla tražiti,al posjed 1/1 je CG,ona kontrolira taj teritorij i
Pa neka pokrenu pitanje povrata svoga dijela u BiH i mi ćemo ga rado vratiti. Jer mi nećemo tuđe, ali oni to ne žele pokrenuti zato što znaju vrijednost koja nije recipročna, već nerealna. Šuma za more.
Prikaži sve komentare (170)