Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sutorina je BiH...i biće BiH jer je silom aneksirana!
Nebi me cudilo kad bi neki nas balija(od politicara) uzeo dobre pare i potpisao taj sporazum po kojem bi Sutorina bila u vlasnistvu CG. Jer mi smo takav narod, samo pare...
...molim da ne zaj­ebavatie suverenog vlahija..mislim, nije lijepo :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najbolje neka međunarodni sud presudi po pravu i pravdi i onda će Sutorina biti dio BiH
Sutorina će biti drugi BH DISTRIKT. SUTORINA DC BIH.
Prva stvar - SRPSKA TERITORIJA u Bosni i Hercegovini ne postoji! Postoji pravoslavna teritorija i katolička teritorija. Ali u globalu je sve multietnički i multinacionalno. Druga stvar, tek dejtonom su priznati entiteti. Sutorina nije dio entiteta nikada bila, pripadala je trebinjskoj opštini. Dakle ne može se pripisati entitetu naknadno, jer je istim tim dejtonom zabranjeno nekoliko stvari od kojih je jedna između ostalog i promjena granica utvrđenih tim sporazumom. Crna Gora da se osjećala kao dio Srpske teritorije ne bi se otcijepila od Srbije, tako da - ne hrlite bespotrebno, kad ste i vi tamo bosanci sa bosanskim pasošem ;)! A vi ne želite proširenje jer mislite onako kako Dodik diktira. A Dodik zna da bi se povratom Sutorine pokrenula i otvorila druga pitanja o granicama. Ali vi mislite da on vas voli :)
Ma ima da svi izginemo za taj komadić vukojebine!!!
Ako bi se sklopio dogovor da se Sutorina vrati u okvire BiH, BiH bi morala vratiti CG ono sto je zauzvrat za Sutorinu dobila. To ste zaboravili? To nije BiH, i ta teritorija bi smanjila RS (taj dio je danas u RS). Tako da Sutorina moze samo uci u sastav RS kao kompenzacija za teritoriju koja bi taj entitet smanjila.
Oni bi prethodno morali tražiti taj povrat, i utvrditi vlasništvo. A taj dio je utvrđen dejtonom kao dio BiH. Sve i da ga vratimo mi nemamo štetu.
do jucer za sutorinu nisam ni znao.. sada se oko svega toga digla uzasna prasina, veoma zanimljivo za posmatrati kako i na koji nacin ce politicari iz BiH po ko zna koji put napraviti sve moguce na stetu svoje drzave...
kupujem komad zemlje u sutorini.. samo ozbiljne ponude
Aj da ti odgovorim kontrapitanjem: da li ti smatras da BiH ima osnovan razlog za povrat Sutorine ili ispadaju budale? Sta je to na sta se poziva drzava BiH? Da li si ti vidio neke dokumente, ili imas neki drugi razlog usled kojeg tvrdis da je inicijativa osnovana? Pa cu ti odgovoriti.
Šta kažu Sandžaklije? Jeli oni isto prihvataju odluke Berlinskog kongresa?
Šta su čekali 70 godina? Slavili SKJ I SDP? Sada kada su roknuli, sjetili se Sutorine.
Ovdje je stvar jasna i nema nikakvih drugačijih rješenja osi što se granični kamen u Igalu mora obojiti u žuto-plavu boju.Jedino bi trebalo mijenjati terminologiju a to je da se ovdje radi o razmjeni teritorije koju su dogovarali i uradili u kafani bivši komunisti. Znači treba biti pošten prema Crnogorcima , te njima uredno vratiti njihov teritorij oko Maglića koji je zamijenjen i do danas je bio u sastavu BiH.
BiH ima međunarodno priznate granice na temelju zaključaka Bandinterove komisije,taj dokument je BiH potpisala i priznala. U njemu stoji da su granice bivših federalnih jedinica granice novonastale države BiH,nigdje se ne spominje Berlinski kongres,ni AVNOJ. Taj teritorij je u trenutku raspada SFRJ bio u sastavu CG i tu sve pada u vodu. Nitko ovdje ne spori da je to nekad bila BiH i da je upitno na koji je način CG dobila taj teritorij,ali po međunarodnom pravu BiH je iz SFRJ izašla bez tog teritorija i potpisala je dokument po kojem priznaje te granice i gotovo . Nadalje ovaj dokument ne dopušta jednostrano pokretanje tužbi ili arbitraža,znači BiH nemože ništa pokrenuti bez pristanka CG. Kakav posjed 1/1,BiH ima osnova po kojima bi to mogla tražiti,al posjed 1/1 je CG,ona kontrolira taj teritorij i
Pa neka pokrenu pitanje povrata svoga dijela u BiH i mi ćemo ga rado vratiti. Jer mi nećemo tuđe, ali oni to ne žele pokrenuti zato što znaju vrijednost koja nije recipročna, već nerealna. Šuma za more.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
vijece bosnjackih intelektualaca. odavno nisam procitao vecu provalu.
pa pogledaj ti te "vlahe" gdje su u kulturi , nauci i sportu. Kud i kamo prednjace nad bosnjama. Imaju Djokovica,Teslu, Ivanovice, vaterpolo,kosarku itd. A gdje ste vi? Znaju vas kao najvece bijednike u evropi. i za kraj nisam srbin, pa ti skontaj ko sam
te tvoje bosnje sto su prodali vjeru i svoje obicaje turcima. nikakve ti veze nemas sa bosnom
Sutorina će biti drugi BH DISTRIKT. SUTORINA DC BIH.
Tebi je samo da nije u RS, jer bi tako navodno bila manje srpska i a vise bosnjacka? Ako bi bila dio, Bosnjaci bi se tu pitali koliko ina japanskim ostrvima, jer bi pobijedile srpske stranke. Pa bila ona distrikt, RS ili federacija BiH.
joj jeste se digli bosnje...ako vam krenu djetici bice vam uska federacija..isto ko i hrvatima 91.
Pjevaj vlahi..pjevaj samo to i mozete..i da se junacite po portalima hahaha
s obzirom da je inicijativa davno dokazala da je to nase, sta je problem da nase vlasti to predaju na neutralni teren na sud i da se tu prica okonca. niko u drzavnom aparatu nema pravo raspolagati drzavnim teritorijem na svoju ruku bez saglasnosti gradjana. dakle na sud i cao ali oni koji su vec uzeli kaparu za Sutorinu znaju da na sudu cg nema sansu i onda treba vratiti lovu. trepa preispitati sve smradove koji se protive sudskom procesu i povratku Sutorine i tu je kraj. nije vise sporno cije je nego ko hoce da proda ono sto je nase? takve su se izdaje kaznjavale smrcu svuda i uvijek.
..đe si trnka, čuddan ti nick :)
Ta vukoyebina zvana crna gora je i nastala na racun drugih drzava, Bosne,Albanije pa i Srbije
Ako BiH ne priznaje svoje granice utvrdjene Badinterovom komisijom onda ni niko drugi ne mora da ih postuje. Tada i republika Srpska moze potpuno legalno da trazi nezavisnost. Uostalom odlukom te komisije sve drzave su potpisale da ce postovati AVNOJ-evske granice. Bilo kakav nesporazum moze da se pokrene pred medjunarodnim sudom samo ako na to pristanu obje strane. Crna Gora vjerovatno nece na to pristati a ako rukovodstvo BiH izadje pred bilo kakvom instancom sa odricanjem od svojih granica pitanje je sta ce sve od toga ispasti. A sto se tice akademske javnosti to je samo grupa imbecila koja u svakoj drzavi sluzi da podupire budalastine.
Badinter u opste nije bio zaduzen za utvrdjivanje granica to je br.1. vec samo oslanjanje na prethodne odluke i potvrda isti, a nije mogao Badinter da ikome na Balkanu odredjuje granice... Badinter pada u vodu i ako je on jedino sto cg ima, oni mogu samo na sud ili da izvrse povrat, trece mogu da sanjaju.
Banditer je osnova po kojoj je BiH,Hr,Slo... ostvarile mogućnost da budu međunarodno priznate,to je osnova ,a BiH je prihvatila to. U osnovi se ni ne spominje AVNOJ,što je gore za BiH,nego da su granice federalne jedinice ,granice novonastalih republika. Pišeš gluposti,ovaj dokument je prihvatila i potpisala BiH i legitimni je dokument .
...samo mirno i pravnim putem pa kako bude! huškači odj.ebi.te nismo neandertalci!
.......ispada da bih ima riješenu granicu samo sa turskom..........sa svima ostalima u sporu.......