-Jadan je narod koji hvali medij koji na svojim stranicama dopušta rasno, nacionalno, šovinističko, fašističko te duhovno vrijeđanje koje istom Klix portalu služi jedino kao alat zgrtanja novca od marketinških agencija na osnovu broja klikova. -KLIX nije objavio sporni snimak radi zabrinutosti prema BiH građanima jer kroz dozvoljavanje i sirenje međunacionalne mržnje i mržnje i netolerancije po svakom drugom osnovu putem komentara jasno je da je snimak objavljen isključivo radi ekskluzivnosti čime bi se ulio novi izvor novca putem marketinških agencija. -Dok pravi školovani novinari nemaju posla, neškolovani nestručni kadar KLIX-a u 99% nije u stanju da objavi članak od 5 kartica gdje po pravilu nema gramatičkih grešaka. Kao da se namjerno forsira nepismenost i neprofesionalnost. - Isti medij nema pravo čuditi zašto se nešto dogodilo kada najveći broj negativnosti, psovki, laži, despotizma te destruktivnih komentara dolazi upravo s ovog medija.
Niko nikome ne brani bilo kakav komentar bio on pozitivan ili negativan s tim da postoje pravila ponašanja i izražavanja kako na TV medijima tako i na pisanim te elektronskim medijima. Upravo medij treba postaviti pravila izražavanja i odnosa prema čitaocima a oni koji ne poštuju ta pravila budu uklonjeni iz diskusije. Sve se može reći ali bez psovke, vrijeđanja i širenja mržnje. Medij koji to dopusti radi novca i zarada te čitanosti ne može nikako biti slika novinarstva niti sebe predstavljati žrtvom jer je takvom ne cenzurom sam sebe doveo u situaciju da je tretiran na isti način kao i BiH građani... Čitam komentare iz dana u dan i gledam količinu mržnje u ljudima, nezadovoljstva, ogorčenosti, zavisti, neobrazovanosti, nepismenosti i naravno kukavičluka koji se očitava upravo u riječima u elektronskoj formi ali nikakvim dijelima u stvarnom životu. S poštovanjem
svaka ti cast na ovom komentaru ! a sto se klixa tice, nadam se da ce im u redakciju naredni put uletiti oni iz Ministarstva obrazovanje i da ce ih ostro kazniti za elementarnu nepismenost i slabo opste obrazovanje !
Prikaži sve komentare (123)