nastavak... udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci. … Kako možemo negirati genocid u Srebrenici kada je Vlada Republike Srpske na svojoj sednici usvojila i overila spisak od 7.800 pobijenih muslimana u Srebrenici po imenu i prezimenu, i time prihvatila počinjeni zločin kao nesporno delo njene vojske i politike.
Bošnjački član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović u julu 2007. godine povjerio se Haškom tužilaštvu da ne posjeduje informacije o uzroku smrti nijednog od 4.415 do tada identifikovanih srebreničkih Bošnjaka koji su kao žrtve navodnog genocida sahranjeni u Memorijalnom centru u Potočarima. Mašović je u strogo povjerljivom dokumentu 30. jula 2007. priznao bivšem tužiocu Haškog tribunala Karli del Ponte da federalne vlasti nisu uspjele da utvrde ne samo način na koji su stradala i brojna neidentifikovana lica sa šireg područja Srebrenice, tretirana kao "žrtve genocida", već ni njihove osnovne podatke kao što su pol i godine.
A to samo potkrepljuje tvrdnje da je u Potočarima sahranjen veliki broj pripadnika tzv. Armije BiH koji su poginuli prilikom pokušaja proboja iz Srebrenice, te oni koji su stradali u borbama prije jula 1995. godine, kao i Bošnjaci poginuli na nekim drugim lokacijama u BiH. Problem je u tome sto Bosnjaci prave ,,Brend" a i pokrivaju se razni dilovi npr.Alija-Klinton i sl.
Prikaži sve komentare (108)