Pogledajte samo ovo: http://www.kons.gov.ba/main.php?id_struct=6&lang=1&action=view&id=3342 i uporedite fotografije, nekad-sad.... Nikad nisu bila 4 sprata, a o fasadi i pratećim sadržajima suvišan je svaki komentar.... NAPOMENA: POSEBNU PAŽNJU NA FOTOGRAFIJE NEKA OBRATE GODIŠTA ROĐENJA POST-1990-te....
"Nakon završetka Drugog svjetskog rata, u periodu 1945/46. godina izvršeni su radovi na objektu, koji su podrazumijevali nadogradnju dodatne etaže, tako da od tada spratnost objekta iznosi Sut+P+4" Kako nisu bila 4 sprata kad upravo to piše u ovom dokumentu koji si ti postavio?
Kada je napavljena zgrada za vrijeme austrougarske bila su tri sprata. Trebalo je vratiti izvorni oblik. Sve što valja od građevina u ovom selu od grada je iz perioda austrougarske. Pa u toliko i veće ruglo koje su napravili. To šta se radilo sa spomenicima post WW2 za vrijeme komunjara i kasnije je degutantno i komentarisati. Postaviću ti samo pitanje dali bi Beč, Berlin i drugi evropski gradovi uradili isto sa svojim spomenicima "pod zaštitom države"? Ti isti gradovi koji su do temelja sravnjeni u mombardovanjima 1944-1945... Reći ćeš sigurno "a gdje smo mi a gdje je Beč", jeli? Zamisli da se nešto slično desi sa Ermitažom, zgradom Bečke opere, i sl... pa brujalo bi na svim medijima od CNN-a, ABC-ja. Slažem se da je stara zgrada bila ruina i mjesto narko-konzumenata, "lokalna stanica" za obavljanje nuždi, mjesto zaraze, itd i svakako je za svaku pohvalu rušenje i ponovna izgradnja. Međutim, daleko od originala. A koliko tek odudara od okolnih objekata koji su iz tog perioda.
Prikaži sve komentare (73)