Saucesce porodici ovo je veliki sok iz iskustva govorim. Vozio sam iz momka koji je udario ove dvije osobe i decko nije kriv 100%. To sto je vozio 60-80kmh nije neki prekrsaj prosao je kroz KLASICNO ZELENO SVJETLO. A to sto ljudi prelaze koda je setacka staza to je vec drugi padez. Ko vozi cesto ovih predjelom grada zna da prije ove raskrsnice ima takozvani pjesacki semafor preko puta hotela Bristola kada se tu upali zeleno svjetlo za 6-10 sekundi se pali zeleno na ovoj raskrsnici tako je sasvim normalno da se vozi brznimo kojoj je ovaj BMW isao. Ne branim nikoga ali pjesaci ovoga grada prelaze gdje im odgovara kako hoce semafor ne poznaju zato nam se dogadaju ovakve nesrece.
@enta izvini nije mi jasna jedna stvar. Ti zelis da kazes da je momak vozio 60-80 km/h i ubio ženu, odbacio je 10 metara najmanje od nesreće i da se nije mogao zaustaviti? Ideš 60 km/h i ne možeš se zaustaviti? Tragova kocenja nema? Teške povrede glave, grudnog koša i abdomena? Hoćeš da kažeš da je momak išao između 60 i 80 km/h. Smiješno. Ne kažem da mu nije bilo zeleno ali brzina koju si ti spomenuo, ni slučajno nije mogla biti.
Izvini, samo da vidim jesam li te pravilno shvatila: zato sto je iza pjesackog semafora raskrsnica i semafor koji takodjer ide na zeleno kratko poslije pjesackog, po tvojoj logici treba pjesak (!) da se pobrine da ga auto ne udari, jer pobogu - svako zna da se i autima pali zeleno kratko nakon?! Ako vozis u gradu, itekako igra ulogu kojom brzinom vozis jer od toga zavisi i tvoja reakciona sposobnost - kao npr. ako ti se desi "neobicna situacija" da se u jednom gradu odnekle pojavi pjesak na cesti. Vozac je taj koji mora da pazi jer upravlja spravom od 2 tone! Ali nikakvo cudo sto tako misle mnovi - pocevsi od nacina na koji se polazu vozacki, pa do nacina na koji se kaznjavaju ili kontrolisu vozaci: sve je u ovoj zemlji i suludu i naopako i izopaceno. Pa su tako i zrtve na kraju krive sto su ubijene.
Prikaži sve komentare (198)