Sistemsko lobiranje
88

Mandić obećao da će praviti pritisak na vladu dok Crna Gora ne odustane od podrške rezoluciji o Srebrenici

N. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je kako vrše pritisak na Vladu Crne Gore da odustane od podrške rezoluciji o Srebrenici, o kojoj će se glasati u Generalnoj skupštini UN-a. Slične stavove imaju i iz Demokratske narodne partije.

Mandić je poručio da kao predsjednik jedne srpske političke nacionalne organizacije i kao Srbin iz Crne Gore, ima obavezu da "prenese braći da ne brinu i ne sumnjaju u sunarodnike iz Crne Gore".

Prema njegovim riječima, uradit će sve što je u njihovoj moći "zajedno sa Crkvom, braćom, ujedinjeni kao srpski političari i srpski narod da zaustave premijera Spajića u jednoj lošoj i opasnoj namjeri".

"Nećemo dozvoliti, to je ona crvena linija, da onaj ko nas je tlačio, ponižavao, koji je želio da ne živimo u Crnoj Gori, da preuzme tu državu", istakao je Mandić.

Slične stavove su imali i poslanik Demokratske narodne partije u Skupštini Crne Gore Milun Zogović i predsjednik te stranke Milan Knežević, koji su pozvali Vladu Crne Gore da odustane od najavljenih planova kada je riječ o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

"Vlada Crne Gore treba da uvaži pravne činjenice i ne smije da podrži antisrpsku rezoluciju koja vrijeđa osjećanja većine građana Crne Gore i zabada nož u leđa bratskoj Srbiji i Republici Srpskoj", izjavio je Zogović.

Lider DNP Knežević je kazao kako Crna Gora ne smije glasati za rezoluciju, "ne samo zbog RS-a i Srbije, već prvenstveno zbog same sebe".

Kada je riječ o amandmanima Vlade Crne Gore na rezoluciju, Knežević je ocijenio da oni liče na "posljednju želju osuđenika na mučenje i smrt, u kojoj moli da mu prvo otkinu glavu, a tek onda ruke, umjesto kako su planirali da prvo otkinu ruke, a onda glavu".