Jesmo li mi Bosnjaci ili nismo. Nas znak LJILJANA se svidio cijeloj Evropi, osim Smrdiji i Chetnicima koji su pokusali da ga uniste na ovim prostorima. Danas nas prepoznaju upravo po LJILJANIMA. Belgijanci su nam to i rekli pa su zato i htjeli da mijenjamo salove i kape.
A bosnjaci su tu zastavu prihvatili jer su ponosni na svog kralja tvrtka koji je dokaz da je bosna postojala kao drzava i prije, pa bez obzira ko je u njoj bio glavni, kad je vjera u pitanju! Najvaznije je da ni jedna drzava iz susjedstva ne moze polagati pravo na bosansku drzavu, Meni ljiljani ne smetaju ali onaj grb nije nista drugo nego grb najvećeg bosanskog kralja i licno sam na to ponosan! Ali lik 5555 najbolji ti je dio recenice ljiljani nisu bosanski nego kršćanski samo malo kriv navod. Ljiljani jesu na bosnaskom grbu, i nemaju nikakve veze sa vjeroispovjesti, na grbu su se nasli najvećeg bosanskog kralja kad je bosanska drzava bila ogromna, od cetine do bokakotorskog zaljevai kad je citava dalmacija bila bosanska, uzeta kopljem i mačem velikog vladara. A meni je zao vas koji stavljate vjeru ispred drzavnog, nacionalnog! Biti građanin srbije, hrvatske ne cini me katolikom ili pravoslavcema to je problem u vašoj ograničenosti i zapdanih i istocnih susjeda.
lik 5555 tjeras me da ti kazem da si glup!Kako mozes negirati da prije 1463 godine nije bila neka druga religija na podrucju bosanske drzave kad su 1463 tek dosli turci na podrucje bosne! Ali ne moze se negirati cinjenica da nisu svi u bosni bili kršćani jer je na podrucju bosanske drzave bilo bogumila koji nisu upražnjavali kršćanstvo ili pravoslavlje. Dalje napisao si da ljiljani nisu bosanski, ljiljan imaju veze sa bosnom jer je njihov najveci kralj imao ljiljane na svom grbu!Da li su oni simbol kršćanstva nije uopce bitno, oni su na grbu drzave bosanske. ljiljani nisu bosnjačko, muslimansko, islamsko obilježje jer se znaju islamska obilježja. To sto ne znas razliku između drzavnog grba i obilježja jedne religije to je tvoj problem. A bez obzira na sve grb armije bih su bili ljiljani koje je i moj otac nosio i njegov rodjak i svi drugi koji su bili u armiji bih i onda kad je doslo do sukoba sa hrvatima , nikad se nije mjenjalo obilježje, bez obzira sto je simbol u kršćanstv
Prikaži sve komentare (88)