Vjerovatno će u kantonima, na federalnom nivou i na državnom nivou iz FBiH, biti koalicija SDA-DF-HDZ, mogu komotno formirati sve vlade.
Ni u jednom kantonu ne mogu "komotno" formirati vlade. U sarajevu SDA-DF 17 mandate, dakle fali jedan da te ucjenjuje, i tako manje više u svakom. Moraće dobro razmisliti o koalicionim partnerima....
SDA u KS će imati minimalno 11 a možda i 12 mjesta jer nezvanično su dobili toliko mandata, samo se čeka zvanična potvrda ostalih glasova (čitaj šta piše: "U Skupštini Kantona Sarajevo (KS), prema do sada prebrojanih 74,36 posto glasova"), vjerovatno će i DF napredovati za barem jedno mjesto u skupštini KS. Kažem opet vjerovatno će oni formirati sve vlade jer imaju najviše glasova, malo će se glasaći DF-a razočarat zbog koalicije koju će Željko Komšić napraviti ali to je realnost, eh sad da li će biti prelijetanja iz jedne u drugu stranku to ostaje da se vidi, u svakom slučaju vlade trebaju da formiraju dvije ili tri stranke jer sve preko toga ne funkcioniše, dokaz tome je i zadnja vlada KS koju su činili predstavnici 7 političkih stranaka, što je ludost.
Prikaži sve komentare (45)