Zakoni koji stite komad tekstila su totalitaristicki. Svaki navijac bi mogao biti osudjen jer prljavim rukama dira zastavu a koristenje novca bi bilo nemoguce jer je svaka kovanica i novcanica sa grbom drzave. Djes grbom drzave platiti da seres u javnom WCu? Jesti normalan? O onim sto crtaju zastavu po tijelu da ne pricamo. Njima bi je morali isjeci s koze prije kaznjavanja. Zakon treba da stiti zastavu koja je DRZAVNO VLASNISTVO istaknuto ispred drzavne ustanove - dakle isto kao da neko dodje pa kamenom razbije prozor na toj ustavnovi. Jednako tako ako okacis zastavu pred kucu pa ti neko dodje da je zapali. To je kao da ti pali kucu ili drugu LICNU IMOVINU. A da ti drzava rebne kaznu jer u protestu protiv iste "ne postujes i skrnavis zastavu" jer si u nju zamotan... ili je u znak otpora (iz bilo kog razloga) zapalis... To je cisti totalitarizam i gusenje sloboda. To sto je NEKO budala pa pali zastavu radi nacionalne provokacije nije dovoljan razlog da se ogranice slobode svima.
Nije bitno KOLIKO ljudi radi ovu ili onu stvar vec da li je taj postupak sam po sebi u redu ili nije. Po tvom tumacenju zbog cinjenice da se zastava ne spaljuje u hiljadama primjeraka to nije nikakav problem. Hajde sad budi iskren i reci kakav bi bio tvoj stav da ja sad odem i zapalim npr. zastavu Vatikana ili Hrvatske? Osim toga procitaj sam svoju zadnju recenicu, da li po tvom defektnom tumacenju prava ubistvo nije problem jer to ne rade svi vec samo neke budale, zasto gusiti slobodu?
Ne tumacis dobro moje tumacenje. Procitaj ponovo. Nigdje ne govorim o broju pocinjenih djela niti veca ili manja brojnost pocinjenih djela ista automatski opravdava. Takodje, ja ne izjednacavam ubistvo i paljenje zastave, niti pricam o ubistvima - ti to radis. Pa plesi sam oko tog strawmana do mile volje. A moju zadnju recenicu, i citav komentar iznad, procitaj TI ponovo. Jer to je zakljucak na kraju citavog komentara gore u kom prehodno objasnjavam zasto je cista budalastina kaznjavati za izmisljeni zlocin "skrnavljenja obiljezja". Opet... svaka kovanica koja ti se okrene naopaku u dzepu bi bila "skrnavljenje". Kad ti ispadne marka na zemlju kroz supalj dzep to si bacio grb. Marka i po - dvije kazne. Sto se tice zastava Vatikana, Hrvatske, Obale Slonovace, Meksika... ista stvar. Nije zlocin zapaliti krpu nebitno sta je na njoj nacrtano. S tim da ima poseban zakon za to ako se to radi u cilju sirenja mrznje. Ako pak recimo Meksiko izvrsi invaziju na Guatemalu i pocini genocid pa neko u znak protesta unisti ili osteti zastavu Meksika... to nije sirenje mrznje i ne treba se kaznjavati. Ako to isto uradi na godisnjicu Alamoa... to je sirenje mrznje.
Prikaži sve komentare (299)