Pozivam sve ljude dobre volje da sutra u Sarajevu ispred Katedrale obilježe 19-stu godišnjicu stradanja 8-ero djece u Vitezu. Tog dana, 10. lipnja 1993, oko 20 sati i 45 minuta, doletjela je granata s položaja Armije BiH, kalibra 120 mm, i pala dva metra od 14-ero djece u igri. Na licu mjesta poginulo je petero djece, a troje je preminulo u bolnici. Ostalih šestero djece je ranjeno. Do dan danas niko nije odgovarao za ovaj sramotni zločin. Ako Hrvati u Zagrebu mogu obilježiti Ahmiće, mogu i Bošnjaci u Sarajevu te pozvati odgovorne vlasti da pronađu izvršioce ovog sramotnog zločina.
@ Mustafa Nije svako krvolok kao vi pa da angažuje svoju petu kolonu u gradu na dojavama o gomilanju građana. Znam da ste tako radili jer su vas hvatali po stanovima sa vojnom komunikacijskom aparaturom. Tada je bilo pravde pa su vas pustili da se probate spasiti letom sa nebodera ;)
@ Mustafa Što se ene tiče razlaz je neminovan. Sutra možeš kupiti stvari i krenuti u maticu :) Kuću/stan/zemlju ćemo ti platiti kasnije. Jel valja???
Prikaži sve komentare (286)