Jebote pogledaj dijasporaca, dok je u Bosni vazilo misljenje da dijaspora u EU cisti hale, tipovi se bore da udju u EU parlament? To vam je ono sto ja godinama govorim, bosnjacka dijaspora, dijaspora je jebena. Nisu to oni jugoslovenski gastarbajteri sto su po 30 godina zivjeli na svinjskoj pasteti, imali krevet u nekom geto naselju i radili isti posao, na istom radnom mjestu, , nego su pametni i dosta njih visokoobrazovani. Druga generacija bosnjacke dijaspore. Treca uskoro dolazi i radi se vecinom o visokoobrazovanim koji ce biti vecinom u visokoj zapadnoj klasi.
Jucer na Face TV onaj iz Svedske kandidat, Jasenko Selimovic je iznjeo podatak da u prosjeku Bosanci u Svedskoj imaju vise obrazovanja nego Svedi. Bravo, samo tako. Ako nista drugo, Bosna ce od takvih imati nesporednu korist i ako nista nije uradila za to, ali biti ce bar neke koristi od takvih. Bravo dijasporo.
Ovakve dijasporce treba ukljuciti u politicki zivot BiH. Recimo ovdje neki kandidati imaju vise znanja i iskustva o EU i EU institucijama nego u totalu sestorka u BiH. Takve treba pronalaziti i pokusati angazirati politicki u BiH. Upravo nam takve osobe trebaju, jer ovi sad, oni ne znaju.
Prikaži sve komentare (51)