Trebala je inovativnost, smirenost, hrabrost, patritizam I pamet u isto vrijeme da bi mogli zadrzati prodor cetnika I pokolj. Ljudi su pravili od drveta lukove I strijele, molotovljeve koktele pa sve do pistolja od vodovodne cijevi koji koristi municiju lovacke puske. Sve sam video rodenim ocima jer sam bio ucesnik dogadaja. Neka je svim poginulim braniocima rahmet I lahka zemlja.
Zaboravio si vodene pištolje tj pištolje na vodu i onda naspeš soli u vodu pa pospeš istu na rep i ti pobjedio Ajd neserite više i vi i vodovodne cijevi i alija i alijin muzej
Hrvoje ako ti se ne svida nemoras da citas. Zato mozda I postoji muzej radi takvih kao sto si ti, da se uvjere rodenim ocima. Borili se za goli zivot I za BiH a ne za Aliju mada moram napomenuti da npr. hiljade Bosanaca ljetuje u Makarskoj gdje je npr. Tudmanov spomenik u blizini centra I niko nije nasao za shodno da tu ne ljetuje, vrijeda osjecanja Hrvata ili pljuje po Tudmanu mada je on otvoreno radio na podjeli BiH.......u sustini nemoras da citas ako ti se ne svida jer pljujes I po mnogim BiH Hrvatima koji su na isti ili slican nacin branili svoj dom.
Prikaži sve komentare (153)