Prošlog utorka
62

BHS Informatika Sarajevo organizirala prvi Autodesk Digital Summit u BiH

Autodesk Digital Summit
Autodesk Digital Summit
Kompanija BHS Informatika Sarajevo s ponosom objavljuje uspješno održavanje prvog Autodesk Digital Summita u Bosni i Hercegovini. Konferencija se održala u utorak, 14. maja, u renomiranom hotelu Hills u Sarajevu.

Ovaj značajni događaj okupio je veliki broj učesnika, koji su pokazali izuzetan interes za najnovije tehnologije i rješenja iz oblasti digitalnog dizajna i inžinjeringa. Autodesk Digital Summit je bio prvi događaj ovog tipa u našoj zemlji, a dodatnu važnost mu je dala prisutnost posebne gošće iz kompanije Autodesk, što je dodatno podiglo ugled i važnost same konferencije.

Organizacija događaja je bila na vrhunskom nivou, a prema riječima gostiju, nadmašila je sva očekivanja. Odaziv je bio izuzetno veliki, što pokazuje koliko su stručnjaci iz različitih oblasti zainteresovani za najnovija dostignuća i tehnologije koje Autodesk nudi. Učesnici su imali priliku čuti veoma korisne prezentacije, a povratne informacije su bile izuzetno pozitivne.

Autodesk Digital Summit
Autodesk Digital Summit

"Izuzetno smo ponosni što smo imali priliku organizovati ovakav summit u Bosni i Hercegovini. Konferenciji su izuzetno doprinijeli naši predavači. Imali smo čast ugostiti stručnjake iz renomiranih firmi kao što su Geobiro d.o.o., Connector SubSea Solutions d.o.o., GBM Group, Argerr d.o.o., PRIOR Inženjering d.o.o. i Gate21. Svi oni su se izuzetno potrudili da konferencija protekne u najboljem mogućem redu, te su na impresivan način predstavili svoje projekte realizirane u Autodeskovim softverima. Njihov trud i profesionalizam značajno su doprinijeli uspjehu ovog događaja. Prezentacije su obuhvatile širok spektar tema, uključujući najnovije alate i softverska rješenja iz Autodeska, primjenu tih rješenja u različitim industrijama, kao i primjere iz prakse naših klijenata koji su pokazali kako su tehnologije transformirale njihove poslovne procese", izjavili su iz BHS Informatika.

Atmosfera na konferenciji je, ističu iz kompanije, bila izuzetno dinamična i inspirativna, a učesnici su imali priliku umrežiti se s kolegama iz industrije, razmijeniti iskustva i steći nove uvide u tehnologije koje oblikuju budućnost.

Autodesk Digital Summit
Autodesk Digital Summit

"Na kraju konferencije organizirali smo izuzetno vrijednu nagradnu igru, koja je bila kruna našeg uspješnog događaja. Kao organizatori, podijelili smo nekoliko atraktivnih nagrada, jednu nagradu osigurala je kompanija TD Synnex, glavni distributer Autodeska za našu regiju. Ova nagradna igra bila je fantastičan završetak konferencije, dodatno obogativši cjelokupno iskustvo svih sudionika", ističu iz kompanije pa na kraju zaključuju:

"Zaključujemo da je Autodesk Digital Summit nadmašio sva očekivanja i postavio visoke standarde za buduće događaje ovog tipa. Naša kompanija će nastaviti raditi na promicanju tehnoloških inovacija i organiziranju sličnih događaja u budućnosti. Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i učinili ovaj događaj nezaboravnim. Radujemo se budućim susretima i novim prilikama za razmjenu znanja i iskustava."