Nema podršku opozicije
135

Dodik: Zalažem se za bojkot izbora pod uslovom da se i ostale stranke slože

A. Ku.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Nakon sastanka u bh. entitetu Republika Srpska (RS) na kojom je razgovarano o izlasku na predstojeće izbore, a koji su stranke opozicije bojkotovale, medijima se obratio lider SNSD-a Milorad Dodik.
Rekao je pod kojim se uslovom zalaže za neizlazak na izbore, iako je već sada izvjesno da stranke opozicije izlaze na izbore, kako su predsjednici opozicionih stranaka i najavili.

"Ja kao predsjednik SNSD-a zalažem se za to da se ne izađe na izbore pod uslovom da to bude konsenzus svih političkih faktora i na taj način izvršimo bojkot prema onome što jeste samovoljno ponašanje gospodina Schmidta (visoki predstavnik u BiH, op.a.)", rekao je Dodik.

Naglasio je da je namjera sastanka bila da se sa predstavnicima opozicionih partija izgradi zajednički stav po pitanju izlaska na lokalne izbore.

Istakao je da se opozicija ponaša kukavički, jer nisu došli na sastanak.

"Očigledno ih ne interesuju građani Republike Srpske. RS će odbraniti svoj ustavni položaj i imamo pravo da biramo i da budemo birani. Znali smo da opozicija neće doći na sastanak, jer nisu homogenizovani oko zajedničkog programa, već oko programa nametnutog od strane stranih ambasada", naveo je Dodik.