Nismo svi isti i ne treba sve generalizovati.. U ovom tužnom članku jedina svijetla tačka je spominjanje mladog hrvatskog vojnika, koji nije želio ili mogao da izvrši naređenje i puca u nenaoružane civile. Nadam se da je preživio rat.. Šteta što je zlo uvijek tako vidljivo, a dobro tako sakriveno.. Takvi ljudi obično završe kao anonimni dojavljivači ili zaštićeni svjedoci, a ubice hodaju sredinom džade i još dobivaju naklone i veličanja glupih balavaca, koji ne kontaju da zločinac zaslužuje samo prezir, ma kako se zvao..
Možda, ali u jednoj stvari.. nemaju hrabrosti da se otvoreno suprotstave nečemu što svaki dio njihove svijesti i savjesti smatra neispravnim.. Vjerovatno je to jedan od razloga, što je droga bila tako lako dostupna, kada se kretalo u ovakve "akcije", jer poslušan vojnik i čovjek koji sluša vlastitu savjest ne idu skupa..
Radamel ..upratih da si po malo sklon idealizaciji.. i površnom gledanju.. i kao bio si ovdje u Sarajevu, a ne znaš da je bilo droge pred svaku zeznutiju "akciju"? Pa u kojoj si onda jedinici bio? Jesi li ikada išao "na teren" izvan SA? Usput, ne izvlači zaključke koje ja ne napišem, jer da mislim tako, tako bih i napisala.
Prikaži sve komentare (209)