Trebali bi zakazati jednu protiv srbije, vjerujem da bi ih Kosovari rasturili, pogotovo ako bi igrali na Kosovu polju ;)
Ti si iskompleksiran, zadojen fasizmom. Kakve veze ima poturcavanje moga dede sa utakmicom izmedju Kosova i srbije ? , ako tako gledas i tvoji korijeni nisu krscanski, nekad su tvoji i moji pradjedovi bili cifuti, budisti ili pagani, moji pradjedovi su izabrali najcasniju vjeru Islam i na tome im mnogo hvala, sigurno je da se ni pod kakvim uslovima nebi mjenjao s tobom i za tvoju ili bilo ciju drugu vjeru. Utakmica izmedju Kosovaa i srbije bi bila slicana ovoj Kosovo Turska jer bi igrali Kosovari sa Turskim kopilanima, nekad su vase bake primile nesto sto nema veze sa vjerom ali ima velike veze sa naslijedjem ;)
Kakve to vi imate obicaje, nosenje crnine je Turski obicaj, uzrecica masala je rijec Arapsko-Turskog porijekla (pravilno MasAllah), to je rijec u kojoj se spominje Allah, pola rijecnika su vam Turcizmi, kuhinja polu Turska. Muzika Turska, genetika Turska itd... Nije to nista cudno, 500 godina pod okupacijum je ostavilo obicaje i kulturu okupatora i kod vas i kod nas, samo ste vi poprimili vise toga od nas. Mi se ne opiremo i ne odricemo obicaja i kulture koju smo dobili jer je Osmansko carstvo u tom vremenu bilo naprednije od ostatka svijeta, primili smo ono sto je dobro a odbacili ono sto nevalja, isto ste uradili i vi sve osim vjere. Moja istorija se zasniva na istini, moj narod u svojoj istoriji ima i junastvo, humanost, savjest i toleranciju, nemamo potrebe da izmisljamo istoriju, da slavimo izgubljene bitke, da krijemo genocide i druge zlocine, da progonimo druge religije jer nam one ne smetaju. Ovo o prababi sam ti napisao zbog toga sto negativno komentarises i ocjenjujes sve sto je vezano za BiH, nemogu shvatiti da zivis u drzavi a mrzis tu drzavu tj. volis tudju drzavu vise od svoje, nisu mi dragi niti odobravam te dogadjaje ali kad ti izazivas red je da ti uzvratim.
Prikaži sve komentare (71)