Nije istina da nema dovoljno strucnjaka. Nego niko nece adekvatno da plati strucnjaka sigurnost je na zadnjem mjestu. Nijedan sef nece da palti 3000km platu covjeku koji mu ne donosi dobit. A kamoli recimo certifikaciju cisco ccnp security 6000km ili nedaj boze da da pare za cissp vec se podrazumjeva da ti iz svog dzeba das te pare sto na zapadu nije slucaj. Evo ja sam zavrsio JKU linz master network & security ovde imam sa 2 godine iskustva 3200 x14 eura bruto, 8 radnih sati + jelo + laptop + mobitel + edukaciju besplatno. U Tuzli nisam mogao posla naci u oblasti securitya, dobio sam jednu ponudu da radim za 1200km neću nisam konobar. Svi mladi ama bas svi koji IMATE znanje ucite njemacki, engleski vec znate i pravac njemacka ili austrija. Nisu ni pare toliko bitne koliko stil zivota i infrastruktura. Mozete uspjeti potrudite se ima nas tamo uspjesnih evo meni je šef srbin i glavni covjek u firmi, njemacki morate malo znati ali radi se i na engleskom barem u oblasti IT-a
Brate, u Austriji 3200 € bruto nije neka plata, pogotovo za tu stručnost... Naravno da je bolje od BiH, ali da je toliko bolje i nije. Znači u BiH su ti nudili 3x manju platu bruto.
OGM plata u austriji se daje 14 puta godisnje plata u austriji 2200 bruto zivis kao lord jedna osoba tako da meni sa 28 godina nije da 3200 bude nego ostane pola od toga. Cijee su iste kao ovde druze odjeca i jeftinija. stan 250 eura po pola placam. 4000 eura ima Head ovo je bogovska plata nisi upoznat sa stanjem znam sta pricam.
Prikaži sve komentare (69)