Sad sa na jednom portalu gledao snimak za sinosnjeg zasjedanja skupstine i dvije su mi stvari zapale za oko ko vodje prosvjeda aide sejdic. Prvo mobilni telefon koji ja koji radim nemogu sebi priustiti i drugo citavo vrijeme pregovora salje nekom poruke. Pogledajte snimak www.abc.ba/novost/18150/dan-iv-iza-kulisa-desavanja-sa-sinocnje-vanredne-sjednice-skupstine-usk-video
Ako se od vodje demonstranata ocekuje da bude odgovoran za ono sto demonstrati rade izvan zgrade u kojoj se odrzava sjednica, kako ocekujes da to iskontrolise osim telefonskim kontaktom? Mozda telepatskim putem? Zena je bila u nezgodnijoj poziciji od svih drugih, em mora da se fokusira na sjednicu i ispunjenje zahtjeva em da drzi pod kontrolom ono sto se desava vani. Nisam feministkinja, ali stvari su se u USK promjenile zahvaljujuci upornosti i hrabrosti dvije zene! Tri godine se pokusava premijer smjeniti i svi su se u nekom momentu suocili sa preprekama, a njih dvije su izdrzale do kraja.
Prvo to je bilo oko ponoci kad vise nije bilo demonstranata tako da nije bilo potrebe , a drugo osnovi bontona je da kad si na sastanku i pogotovo kad pregovaras o nekoj tako vaznoj stvari je da se ugasi telefon. To je samo dokaz da neko njom upravlja i da ona sama nije svjesta situacije. I jos nikad nisam vidio da su demostranti napadali kad su im prestavnici na pregovorima.Kako bi se ti osjecala da si sa nekim na sastanku , odnosno pregovorima i da on stalno tipka po telefonu.
Prikaži sve komentare (133)