O MAJKO MILA... PA DA NIJE GLUPO I ZALOSNO, BILO BI SMIJESNO. SVI ISKORISTAVAJU TAJ 11 SEPTEMBAR KAO DA JE RAT TADA IZBIO A NE NEKI NAPAD. BOZE DRAGI... PA KAKVI BI MI ZBOG 4 GODINE RATA TREBALI BITI I STA BI TREBALI RADITI?
Isti takvi samo stoput gori. Kao da nisi cula za lazne RVI, lazne borce, lazne porodice boraca, lazne povratnike, lazne izbjeglice itd. Sve to mi imamo. Imamo cak i lazne Rome - kome treba za manjinsku poziciju tamo gdje se uposljava preko nacionalnog kljuca. Plus uz to imamo i milijarde dolara pomoci i donacija koje udjose u drzavu tokom i nakon rata a drzava uprkos tome sve vise lici na kakvu Africku nego na Europsku. A tek sto imamo plemstvo koje se na ime rata ustolicilo u onih milion ministarstava, parlamenata i drugih bogova-oceva... Ih! Pa mi smo kontom rata od Brckog napravili mikro-drzavu mimo drzave, nastancali 10 kantona, 2 entiteta i pomenutih milion ministarstava. A sve to rasparcavajuci i unistavajuci ono sto je decenijama pa i vijekovima gradjeno. Ovi americki drotovi su male mace. Trebaju doci ovamo na obuku. Da vide KAKO se krade od drzave i poreznih obveznika.
Pa znam, ali s obzirom na to da je Amerika ipak jaka sila a Bosna to nikada nije bila, to mi je na neki nacin i normalno ovdje jer sam vec navikla na to. I rat je trajao 4 godine, a ne samo jedan dan kao sto je 11 septembar. Ipak i taj nas rat, i 11 septembar se iskoristavaju vise nego sto je potrebno.
Prikaži sve komentare (37)