Dosta sam čitala o hrani posljednjih godina i jako se trudim da maksimalno smanjim smeće hranu, aditive, vještačke masnoće, glukozni sirup itd.. itd.. u kući... a i odrastala sam uz mamu koja je o tome dosta razmišljala, pa smo i prije 30 godina imali baštu na vikendici, jer je mama želila da jedemo hranu bez pesticida..
Coca cola i svi ti napitci... to ne kupujem nikada...
A kako si došao u fazu da znaš da voliš vino... Ja sam sa vinom totalno varijabilna, osim što znam da volim kuvano... Nekada mi se baš dopada i ide, a nekada nikako... I najgore mi je što ni sama ne znam kada će mi prijati, a kada ne... pa sve i da pijem potpuno isto vino..
Kao i sve drugo o cemu pisem ovih par mjeseci?:)
Ucenje,nauka,informacije. Vino se pilo hiljadama godina. Masa itrazivanja su dokazala njegovu korist za zdravlje zbog sastojaka, naravno.
Konzumiranje?!
Napravis vrhunsko jelo i ono ne ide uz "plavac" od 5 km.!
Stotine vrsta postoje za sve ukuse. Da ne govorim o tome da podize libido?!
Uz sarana recimo ide jako dobro neko bijelo iz Italije. Ili uz sampanjac ( ne Fruskogorski biser jer to nije sampanjac) idu odlicno desertne vrste sira,jagode i sl koje pomognu razvoju/sirenju ukusa vina.
Uz crveno meso(tesko9 pau teska vina Spanije,Cilea,Franc itd.
Citava nauka , zar ne?:)
Nedavno sam negdje pročitala da Francuzi u odnosu na Amerikance imaju rapidno manje problema sa srčanim bolestima, iako u suštini preferiraju solidno masnu hranu i da je sva zasluga pripisana tradiciji uživanja u vinu..
Ali to je ipak nauka, čak po malo i skupa nauka :)
Haha... nisam ja rasipna na taj tipični ženski način... meni novac odlazi na one koje volim, a najmanje na mene.. a to drugo ili je već ili..:) ..kad je srce razmišljalo o zdravlju..:)
Nisi pogrešno shvatio, ali ja ne uspijeh da nađem preko fejsa... Mnogo Tonija i nekako ne bih rekla da je i jedan taj... Pa pošto je na onom komentaru bio još neko, odgovorih ovdje. Moj mejl glasi:
[email protected]
Hvala ti. :)